Bezelyenin En Tazesi, Kaygana Olarak Nelipide Gurme’de

Bezelyenin En Tazesi, Kaygana Olarak Nelipide Gurme’de

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Bezelyenin En Tazesi, Kaygana Olarak Nelipide Gurme’de

Hem doyurucu hem sağlıklı bir öğün olarak tercih edilebilecek bezelye kayganası, leziz olduğu kadar yaz için hafif bir lezzet olarak beğeniliyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 20, 2017

Yöresel yemeklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda oldukça hassas olan Nelipide Gurme, misafirlerini Ordu mutfağının birbirinden özel lezzetleriyle buluşturuyor. Nelipide Gurme’nin yöresel tatlar menüsünde yer alan Bezelye Kayganası; mutfaklarımıza miras kalan enfes Ordu tariflerinin arasındaki yerini alıyor.

Ordu, doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, denizi, dereleri, yaylalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın en bereketli topraklarına sahip şehirlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Renklerin bütün tonlarını bulmanın mümkün olduğu ve lezzetleriyle de beğeni kazanan Ordu’nun mutfak kültürü de doğal olarak yörenin coğrafi özelliklerine göre şekilleniyor. Ordu’dan çıkarak Ordu lezzetlerini tüm Türkiye’nin tatması için yoğun olarak çalışan Nelipide Gurme ise Karadeniz Mutfağı’nın en belirleyicisi olan ot yemeklerini misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Doğal, sağlıklı ve leziz…
Gizli kalmış lezzetleri, Ordu sınırlarının dışına taşıyan Nelipide Gurme’nin bezelye kayganası, taze bezelyelerin beyaz un ve yumurta ile karıştırılıp börek tavasında iki tarafı ince bir şekilde kızartılmasıyla hazırlanıyor.

Hem doyurucu hem sağlıklı bir öğün olarak tercih edilebilecek bezelye kayganası, leziz olduğu kadar yaz için hafif bir lezzet olarak beğeniliyor. Değişik tatlar peşinde koşanların da ilgisini çeken Nelipide Gurme’nin yöresel lezzetleri, mutfak kültürümüzü de geleceğe taşıyor…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT