Boğaz’da Şefiniz Büyük Sanatçılar

Boğaz’da Şefiniz Büyük Sanatçılar

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Boğaz’da Şefiniz Büyük Sanatçılar

Fumee, bu yıl altıncısı düzenlenen Restoran Haftası’nda konuklarını Türk Sanatı’nın ustalarıyla gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 18, 2014

Fumée, bu yıl altıncısı düzenlenen Restoran Haftası kapsamında 12 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında Türk Sanatı’nın ustalarından esinlenerek oluşturulan özel menülerini, birbirinden lezzetli şaraplar eşliğinde sunuyor.

Şehrin en büyük gastronomi buluşmasında “Chef’s Table” etkinliği kapsamında üç hafta boyunca sırasıyla Sait Faik Abasıyanık, Abidin Dino ve Halit Refiğ’den esinlenerek oluşturulan menüler ile Fumée’nin konukları ustalarla yemeğe çıkacak. Fumée’nin Şefi ve ortaklarından Pınar Taşdemir menüleri nasıl belirlediklerini şu sözlerle açıklıyor: “Restoran Haftası kapsamında belirlenen ‘Ustalara Saygı’ konseptinde üç büyük Türk sanatçısına özel menüler hazırladık. Menüleri hazırlarken bu üç değerli sanatçıyı Fumée’de ağırlasaydık, onlara neler ikram etmek isterdik düşüncesinden yola çıktık. Konuklarımıza da bu deneyimi yaşatmak istedik.”

Hayatının önemli bir kısmını Burgaz Ada’da geçiren ünlü yazar Sait Faik Abasıyanık için hazırlanan menüde, Altın Çilek ve Yeşil Elmalı Zeytinyağlı Kereviz, Izgara Ahtapot ve Fava, Hamsili Pilav, Karabiberli Portakal Şurubu ve Turp Salatası ile Tahin Helvalı Parfe bulunuyor.

Paris sevdalısı ressam, karikatürist, yazar ve film yönetmeni Abidin Dino’dan esinlenerek hazırlanan menüde ise Ekşi Mayalı Ekmek Üzerinde ‘Brie’, Erikli ‘Chutney’ ve Izgara Yedi Kule Marul Yaprakları, Kuzu Kulağı Soslu Frenk Fasulyesi ve Lakerda, Ördek ‘Confit’, Çemenli Patates Püresi ve Ayva Sos ile Ananaslı Beyaz Çikolatalı Mousse yer alıyor.

Türk Sineması’na uzun yıllar emek veren usta yönetmen Halit Refiğ için hazırlanan ve ağırlıklı Türk Mutfağı’ndan oluşan menüde ise Çerkez Tavuğu ve Kuşburnu Sos, Kadayıfta Kızarmış Hellim Peyniri ve Erik Kompostosu, Demirhindili Kuzu Tandır ve Hurmalı Erişte ve Lavantalı Taş Kadayıf bulunuyor.

Fumée’ye rezervasyon ve bilgi için 0 212 257 02 93 numaralı telefondan ve Muallim Naci Caddesi No:64/D Kuruçeşme adresinden ulaşılabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT