Bridge de Bir Osmanlı Geleneği Yaşayacak

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Bridge de Bir Osmanlı Geleneği Yaşayacak

Bir İstanbul mozaiği sloganı ile 20 yıldır hizmet veren Bridge Restaurant, Ramazan ayında da misafirleri için farklı uygulamaları hayata geçirecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 11, 2012

Ramazan 2012’de en hafif iftar mönüsü Bridge’de olacak…

Bir İstanbul mozaiği sloganı ile 20 yıldır hizmet veren Bridge Restaurant, Ramazan ayında da misafirleri için farklı uygulamaları hayata geçirecek.

Ramazan’da her 100’üncü müşterisine özel bir hediye sunacak Bridge’e iftara gelenler ayrıca, bir Osmanlı geleneği olan ve günümüzde de az da olsa sürdürülen diş kirası geleneğini yaşayacak.

Ramazan’ın en hafif iftar mönüsünü sunan Bridge’de bir diğer fark, misafirlere et, balık ve tavuk alternatifleri sunulacak olması. Ayrıca Bridge, iftarda misafirlerini serinletmek için limonata ve dondurma ikram edecek.

İslam âleminin beklediği, oruç tutarak nefislerini terbiye ettiği Ramazan ayı giderek yaklaşıyor.

Ramazan’a hazırlık için koşuşturmanın başladığı şu günlerde, restoranlar da hazırlıklarını tamamladı. Bir İstanbul mozaiği sloganı ile misafirlerine 20 yıldır hizmet veren Bridge Restaurant da, Ramazan ayında farklı mönüsü ve bir Osmanlı geleneği olan diş kirası ile fark yaratacak.

Siyah ve mor renkteki tespihlerden oluşan diş kirasının yanı sıra, Ramazan boyunca her 100’üncü misafirine özel bie hediye sunacak olan Bridge, iftarda fix mönü vermeyecek. Müşterilerine, “Et mi, balık mı, tavuk mu?” diye soracak. Sıcak yaz günlerinde uzmanların iftarda hafif yiyecekler tavsiye etmesi nedeniyle, geçen yıldan beri bu uygulamanın yer aldığı restoranda, geçen yıl yüzde 40 oranında balık tercih edildi. Mönü seçeneğinin yanı sıra, iftarın başında limonata, sonunda ise dondurma ikramı ile hafif bir iftar yemeği sunuluyor. Ramazan ve sıcak havanın bir araya gelmesi, daha sağlıklı ve hafif beslenme gereksinimi Bridge’de bu uygulamaların oluşmasını sağladı.

Eski Ramazan sofralarının geleneği Bridge’de hayat buluyor
Bir İstanbul mozaiğinde iftar yapmaya davet eden Bridge, doğal güzellikleri ve İstanbul tarihi manzarasını misafirlerine sunuyor. Tüm bunların yanı sıra, bir Osmanlı geleneğini de yaşatan Bridge, 8 yıldır diş kirası ile fark yaratıyor. Eskiden Ramazan’da iftar sofrası düzenleyip genellikle muhtaç ve kimsesizlere oruç açtırmak ve bu arada dostları da iftara davet etmek gelenekti. Özellikle zengin konaklarında düzenlenen iftarlardan sonra, davetlilerden birinin Kur'an-ı Kerim okuması ve ardından da ev sahibine hediye takdim etmesi yaygındı. Misafirler, hâne sahibine veda ederken, bir miktar para veya değerli bir hediyelik eşya verilerek de uğurlanırlardı. Eskiler bu hediyeye diş kirası diyor. Bridge’de diş kirası olarak siyah ve mor renklerde şık tespihler hediye ediliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT