Burger King®: 1 - Trans Yağ Asidi Oranı: 0

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Burger King®: 1 - Trans Yağ Asidi Oranı: 0

192 restoranıyla Türkiye’nin lider fast food markası Burger King®, sektörünün öncüsü olmaya devam ediyor. Şimdi Burger King®’in kızartma yağları, kalp ve damar sağlığına olumsuz etkileri olduğu belirtilen Trans Yağ Asidi içermiyor!

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 6, 2008

06.03.2008

192 restoranıyla Türkiye’nin lider fast food markası Burger King®, sektörünün öncüsü olmaya devam ediyor. Şimdi Burger King®’in kızartma yağları, kalp ve damar sağlığına olumsuz etkileri olduğu belirtilen Trans Yağ Asidi içermiyor!

Burger King® markasının münhasır lisans hakkı sahibi ve restoranların Türkiye’deki ana işletmecisi olan Tab Gıda, Türkiye’de Trans Yağ Asidi içermeyen kızartma yağına geçme kararı almış; Burger King Corporation desteği ve işbirliğiyle 2005 yılında konu ile ilgili çalışmalara başlayarak üç yılın sonunda projeyi hayata geçirmiştir.

Türkiye’de herhangi bir yasal yükümlülük olmamasına karşın 01 Mart 2008 itibariyle tüm Burger King® restoranlarında Trans Yağ Asidi içermeyen kızartma yağı kullanılmaya başlanmıştır.

Tüm dünyada tercih edilmeye başlanan Trans Sıfır Yağ’ı Türkiye’de Burger King® şimdiden kullanmaya başladı. Burger King®’in restoranlarında bundan sonra patatesleri ve diğer tüm kızartma ürünlerini daha da afiyetle yiyebilirsiniz.

Müşterilerine her zaman en iyiyi ve en kaliteliyi sunan Burger King® tüm restoranlarında kullanmaya başladığı Trans Sıfır Yağ hakkında tüketicilerini bilinçlendirmek amacı ile www.burgerkingdetrans0yag.com web sitesini oluşturdu. Web sitesinde Trans Sıfır Yağ’ın ne olduğu, neden tercih edildiği ve Burger King® ‘in Trans Sıfır Yağ’a geçişinin nedenleri detaylı olarak anlatılmaktadır.

* 2002/58 sayılı Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği uyarınca trans yağ asidi ürün içindeki toplam yağın 100 gramında 1 gramdan az olduğu taktirde ürün “trans yağ asidi içermez “olarak etiketlenmektedir.

İstanbul Burger King® Şubeleri İçin Tıklayın...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT