Divan İstanbul'un Saraylısı: Divan Lokanta

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Divan İstanbul'un Saraylısı: Divan Lokanta

Eylül ayında müdavimleriyle yeniden buluşan Divan İstanbul’un içerisinde, tam kalbinde yer alan Divan Lokanta; eski zamanlara ait bir fotoğraf karesinden çıkmış bir saraylı edasıyla, zarafeti ve nefis lezzetleriyle misafirlerini ağırlıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 30, 2011

30.11.2011

Eylül ayında müdavimleriyle yeniden buluşan Divan İstanbul’un içerisinde, tam kalbinde yer alan Divan Lokanta; eski zamanlara ait bir fotoğraf karesinden çıkmış bir saraylı edasıyla, zarafeti ve nefis lezzetleriyle misafirlerini ağırlıyor.

Kahverengi ve bej tonlarının hakim olduğu Divan Lokanta; iç içe geçmiş üç bölümüyle loca konforu sağlayarak iş toplantıları ve özel organizasyonlar için son derece elverişli bir ortam sunuyor. Lokanta’nın ana bölümünde yer alan 2.200 şişelik özel kavda; en kaliteli Türk şaraplarının yanısıra Arjantin, Fransa, İspanya, Portekiz, Yeni Zelanda, Avustralya, Güney Afrika, Amerika, Almanya ve İtalyan şarapları da dahil 250 farklı çeşit bulunuyor.

Her üç bölümde; Amerikalı cam üfleme sanatçısı Robert Du Grenier’nin zarafeti estetikle harmanlayarak oluşturduğu kehribar ve kırmızı renkteki “Tavan Heykelleri”, tavandaki spotların ışıklarıyla aydınlanıp kendi renklerini mekana yansıtarak masalsı bir atmosfer yaratıyor. Villeroy&Boch’un özel üretimi olan kaftan desenli porselen suplalar ise masaları süslüyor. Divan Lokanta, simgesi haline gelen kaftanlı tabakları ve Tavan Heykelleri ile benzersiz ve büyülü bir mekana dönüşüyor.

28 yıllık deneyimiyle Executive şef Aydın Demir yönetimindeki Divan Lokanta; Osmanlı Saray Mutfağı’nın unutulmaya yüz tutmuş nefis lezzetlerini çağdaş bir yorumla yeniden sunuyor. Kuzu eti, nohut, erişte ve süzme yoğurtla terbiye edilmiş Anadolu çorbası Tutmaç, zeytin ezmesi ve nar ekşili portakal sos eşliğinde sunulan Asma Yaprağında Izgara Bıldırcın Külbastı, tadı damaklarda yer eden Uskumru Dolması, bal – kayısı ve bademle pişirilen Ballı Mahmudiye, ıspanak beğendi - iç pilav eşliğinde servis edilen ve ağızlarda dağılan Kuzu Tandır ile yalnızca Divan Lokanta’da sunulan Saray Aşuresi Dondurması ilk akla gelen lezzetlerden…

Divan’ın klasikleşmiş salatası Palmira ile tatlı bölümünden taze kaymak eşliğinde Portakallı Pelte, Höşmerim Helvası ve Laz Böreği ise mutlaka tadılması gerekenler arasında yer alıyor.

Cuma ve Cumartesi akşamları Mr.Cole’un kadife sesi ve muhteşem repertuarıyla renklenen Divan Lokanta; Cumartesi öğlen ve Pazar tüm gün kapalı, diğer günlerde ise 12.00 – 15.00 ve 18.30 – 22.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

Adres: Asker Ocağı Caddesi 34367 No:1 Şişli İstanbul
Telefon: 0212 315 55 00
Faks: 0212 315 55 15
Web: www.divan.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT