Dondurmanın Şampiyonu Çikolata-Kaymak

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Dondurmanın Şampiyonu Çikolata-Kaymak

Özsüt’ün Valrhona çikolatalarını kullanarak hazırladığı çikolatalı dondurma ikinci sıraya yerleşirken, gerçek meyveyle hazırlanan ve tamamen doğal olan çilekli sorbe de üçüncü sırada yer aldı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 26, 2011

26.07.2011

Dondurmada doğallık ve lezzet denince ilk akla gelen isim olan Özsüt, Türkiye’nin dondurma haritasını çıkardı. Özsüt’ün kendi satışlarından elde ettiği verilere göre, en çok tüketilen dondurma çeşidi kaymak ve çikolata olurken, dondurmayı en çok seven bölge ise Karadeniz olarak belirlendi. Yılın ilk 6 ayını kapsayan verilere göre Özsüt, satışların geçen senenin ilk yarısına göre % 30 oranında arttığını da aktardı.

Özsüt, satışlarını veri alarak “bölgelere göre en çok tüketilen dondurma çeşitleri”, “Türkiye genelinde en çok satan dondurma çeşitleri” ve “en çok dondurma tüketen bölgeler”i belirledi. Satışlara göre, “Türkiye genelinde en çok sevilen dondurma çeşidi”, günlük çiftlik sütünün eşsiz tadını barındıran kaymaklı dondurma oldu. Özsüt’ün Valrhona çikolatalarını kullanarak hazırladığı çikolatalı dondurma ikinci sıraya yerleşirken, gerçek meyveyle hazırlanan ve tamamen doğal olan çilekli sorbe de üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü ve beşinci sıradaki çeşitler ise sakızlı dondurma ile karamelli dondurma olarak belirlendi.

Toplam dondurma satışının bayi sayısına bölünmesiyle belirlenen “en çok dondurma tüketen bölgeler” ise ilk sırayı Karadeniz Bölgesi aldı. Bu kategoride ikinci sırayı Akdeniz Bölgesi alırken, dondurmayı en çok seven üçüncü bölge ise Ege oldu.

“Bölgelere göre en çok tüketilen dondurma çeşitleri”ndeyse yedi bölgenin de ilk iki sırasında kaymaklı ve çikolatalı dondurma yer aldı. Üçüncü sıradaki çeşitler ise bölgelere göre farklılık gösterdi. Akdeniz ve Ege’nin en çok sevdiği üçüncü dondurma çeşidi, gerçek fıstık parçaları ve günlük sütün mükemmel uyumunu yansıtan “fıstıklı dondurma” oldu. Karadeniz, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi’nin üçüncü tercihi ise lezzetli günlük sütte saklı olan “karamelli dondurma” olarak belirlendi. Tamamen doğal malzemelerle hazırlanan “üzümlü ve cevizli dondurma” ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin üçüncü sırasında yer aldı.

Özsüt’ün dondurmaları günlük süt, mevsiminde dalından toplanan taze meyveler ve gerçek Valrhona çikolatalarıyla hazırlanırken, yapımında hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanılmıyor. Dondurmada gerçek bir tat arayanlar için Özsüt’ün dondurmaları tamamen doğal…

Özsüt Şubeleri için Tıklayın...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT