Ege’nin Şifalı Otları Osmani Lezzetlerine Dönüşüyor

Osmani, doğal ortamda yetiştikleri yerlerden toplanıp günlük olarak temin edilen, ilkbaharın yeşerttiği tazecik otları en lezzetli ve sağlıklı yöntemle pişirip, özenle misafirlerine sunuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 19, 2013

Ege’nin Şifalı Otları Osmani Lezzetlerine Dönüşüyor

Türk mutfağının tüm zenginliklerini ve yöresel tatları uzmanlıkla birleştirerek İstinye Park’ta misafirlerine sunan Osmani, her ay yaptığı farklı mutfak etkinlikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. 15 Nisan ve 31 Mayıs arası tadabileceğiniz bin derde deva otlar, sağlıklı zeytinyağıyla birlikte Osmani mutfağında hayat buluyor. Dikenlerinin ardındaki lezzetiyle Ege otlarının kralı Şevketi Bostan, hamile kadınların folik asit ihtiyacına cevap verebilen Yemlik Otu, prostat kanserine karşı koruyucu Kenger Otu ve ıspanaktan daha faydalı olduğu bilinen Sirken Otu gibi 40’a yakın ot çeşidini en lezzetli halleriyle Osmani’de bulacaksınız. Tüm otların ve malzemelerin doğal yetiştikleri yerlerden getirilmesiyle hazırlanacak yemekler sizi Ege’nin huzurlu iklimine götürecek. İsterseniz evinize de sipariş edebileceğiniz sağlık ve vitamin deposu ‘’Ege Otları’’nın lezzetli yemeklere dönüştüğü bu özel etkinlikte 15 Nisan’dan 31 Mayıs’a kadar her gün, çoğu ile ilk kez tanışacağınız yeni lezzetler keşfedeceksiniz.

Akdeniz tipi beslenmenin insan sağlığı için en doğru yol olduğunun tüm dünya tarafından kabul edileli uzun yıllar oldu. Bu beslenme anlayışına göre her gün tüketilmesi gereken önemli besinlerin arasında ise zeytinyağı ve bazı otlar var. Örneğin radika, hindibağ ve hardal otu gibi birçok Ege otunu mutfağımızdan ve sofralarımızdan eksik etmememiz gerekiyor. Siz de ot ile hazırlanan etli yemekleri, zeytinyağlıları, kavurmaları, dolmaları, pilav ve salataları sevenlerden ve kara kara bu otları nereden bulacağınızı düşünenlerdenseniz Nisan ayından itibaren Osmani’ye davetlisiniz. Nisan ve Mayıs ayları Osmani’de bir çoğunu İstanbul’da kolay kolay bulamayacağınız Ege Otları ayı olacak…

Osmani, doğal ortamda yetiştikleri yerlerden toplanıp günlük olarak temin edilen, ilkbaharın yeşerttiği tazecik otları en lezzetli ve sağlıklı yöntemle pişirip, özenle misafirlerine sunuyor. Bu otların en bol ve taze oldukları dönem olan Nisan ayında yeni yemekler ve tatlar keşfedeceğiniz ‘’Ege Otları’’ etkinliği ile Egelilerin nasıl ve neden daha uzun ve sağlıklı yaşadıklarını anlayacaksınız.

Osmani menüsüne konuk olacak Ege otlarının arasında deniz börülcesi, turp otu, hardal otu, kazayağı, kenger, hindiba, rezene, su teresi, deniz labadası, sirken otu, frenk soğanı, deniz moru ve kaldırık otu gibi faydaları saymakla bitmeyen bir çok ot bulunuyor. Menüdeki her bir ot özelliğine uygun olarak salata, kavurma, pilav, zeytinyağlı, börek veya dolma gibi özel tariflerle hazırlanıyor. Siz de bu otları Osmani’de tattıktan sonra vazgeçemeyecek ve bu lezzetleri kendi mutfağınızda da hazırlamak isteyeceksiniz…

Farklı tatlara açık ve sağlıklı beslenmeye özen gösteren herkesin ilgisini çekecek olan Ege Otlarını 15 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında İstinye Park Osmani’de tadabilirsiniz. Ayrıca Osmani’ye 0 212 345 56 00 numaralı telefondan ya da Yemeksepeti’nden ulaşabilir, Ege’nin en lezzetli ot yemeklerini evinizde ailenizle yada dostlarınızla kendi sofranızda da paylaşabilirsiniz.

Osmani’nin menüsünde yer alan Ege Otları'nın bazılarını aşağıda bulabilirsiniz...

• Kenger Otu // Zeytinyağlı ve Pilav
• Yer Elması (Kağmut) // Zeytinyağlı ve Salata
• Yemlik // Salata
• Madımak // Kavurma
• Frenk Soğanı // Salata
• Altın Otu (altın çiçeği) // Salata
• Deniz Börülcesi // Salata ve Pilav
• Deniz Fasulyesi // Salata ve Pilav
• Deniz labadası // Kavurma ve Salata
• Silken Otu // Salata
• Kırmızı Bacak // Zeytinyağlı
• Kaya Kuruotu // Zeytinyağlı
• Deniz Moru // Salata
• Hindi Bağ // Zeytinyağlı
• Kuzu Kulak // Salata
• Koç Göbeği // Salata ve Zeytinyağlı
• Kuzucuk Otu // Salata
• Yabani Semizotu // Salata
• Hardal Otu // Zeytinyağlı
• Mendi Otu // Zeytinyağlı
• Çiğdem // Salata
• Kazayağı // Kavurma ve Zeytinyağlı
• Rezene // Çorba, Salata ve Zeytinyağlı
• Şevketi Bostan // Kuzu Etli, Yumurtalı Kavurma ve Zeytinyağlı
• Kaldırık Otu // Kuzu Etli, Yumurtalı Kavurma ve Zeytinyağlı
• Labada Otu // Kavurma, Zeytinyağlı ve Dolma
• Dolmalık Labada // Kavurma, Zeytinyağlı ve Dolma
• Ebe Gümeci // Kavurma, Zeytinyağlı ve Salata
• Turp Otu // Zeytinyağlı ve Salata
• Su Teresi // Salata
• Su Gevreği // Kavurma ve Zeytinyağlı
• Çiğer Otu // Zeytinyağlı ve Salata
• Deniz Fırçası // Zeytinyağlı, Salata ve Börekler

Ege’nin Şifalı Otları Osmani Lezzetlerine Dönüşüyor

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT