Filizler Köfteci´sinde Göze ve Damağa Hitap Eden İki Lezzet Bir Arada

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Filizler Köfteci´sinde Göze ve Damağa Hitap Eden İki Lezzet Bir Arada

Yemek hizmeti veren her kuruluşun kendine has lezzetleri vardır. Gerçi Filizler Köftecisi’nde her seçenek ayrı bir lezzet şölenidir ama yine de bazı spesiyaller gerçekten farklıdır. Tıpkı Filizler’in sucuklu köftesi gibi.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ocak 26, 2011

26.01.2011

Yemek hizmeti veren her kuruluşun kendine has lezzetleri vardır. Gerçi Filizler Köftecisi’nde her seçenek ayrı bir lezzet şölenidir ama yine de bazı spesiyaller gerçekten farklıdır. Tıpkı Filizler’in sucuklu köftesi gibi. Hele bir de bu köfteyi Filizler’in Kızkulesi manzaralı yeni mekanında yiyorsanız, tadı damağınızda kalacak lezzete bir de eşsiz bir mekan ve manzara da eşlik edecek demektir.

Bir yemeğin tadı bu kadar ayrıcalıklı ama tarifi de bu kadar basit olabilir mi? Filizler’de olur çünkü Filizler Köftecisi’nde hazırlanan her bir porsiyonun lezzeti biraz et seçiminden ve etin işlenme şeklinden kaynaklanır.

Müdavimleri etin Filizler için Balıkesir Gönen’den ve özel olarak yetiştirilen genç danalardan geldiğini, bu danaların kesildikten sonra bir hafta Filizler’in soğuk hava depolarında dinlendirildiğini, köfte yapılacak ete hiç bir katkı maddesi konmadığını, tamamen doğal baharatların kullanıldığını dahası pişirildikten sonra tabakta donmadığını da bilir. Bu sağlıklı ve doyurucu lezzete de sadece 9.25 TL öder. Üstelik ikramlar, ustalık, kusursuz servis ve güleryüz de haliyle fiyata dahildir.

Bunlar genel özellikler ama Filizler’in sucuklu köftesi yine de bir başkadır. Önce bir kabın içine kıyma, doğranmış sucuk, biber, soğan, baharatlar ve yumurta konup iyice yoğrulur. Yoğulurulan bu sucuklu karışımdan büyükçe parçalar kopartılır ve köfte haline getirilir. Pişirmek için de mangalda ve kömür ateşinde kızartılır. Evet bu kadar basittir ama lezzeti... Unutulmazdır. Hele ki yediğiniz mekan özelse ve penceresinden baktığınızda da dünyaya mâl olmuş bir manzara göz alabildiğine uzanıyorsa... Yani sucuklu köfteyi Filizler’in Üsküdar sahilindeki 2150 metrekarelik yeni restoranında yiyorsanız...

Plato Mimarlık’tan Nejat Sert ve Aklın Aynası İç Mimarlık Tasarım’dan Çağdaş Yüksel ile Serkan Salah’ın yeniden hayat verdiği bu mekanda, Filizler lezzetiyle mekanın tasarımı adeta bütünleşmiş gibi.

Tarihi ve kültürel mirasımız Kız Kulesi ve Üsküdar, sofra ve lezzet mirasımız köfte ile ancak böyle bir mekanda ve böylesine uyum içinde sunulabilirdi. Bir yanda Üsküdar’ın karakteristik malzemesi doğal taş ve ahşap, öte yandan Filizler Tuzla’daki sayfiye havasının kente uyarlanmış hali.

Doğallık, içtenlik ve samimiyetin hakim olduğu o sıcacık iç mekan bir yanda, tarihin tanığı İstanbul’la kuşatılmış olma hissi diğer yanda... Boğaz’dan akan mavilikler içinde Kız Kulesi, martılar ve uzaklardaki İstanbul silueti ile lezzet ustalarının elinden çıkma Filizler’in benzersiz köfteleri ve her anlamda özel ve özenle tasarlanmış bir mekân...

“Afiyet olsun” demek adetten... Cidden afiyet oluyor çünkü.

Adres: Aziz Mahmut Hüdai Mah. Öğdül Sok. No: 41 Salacak Üsküdar İstanbul
Telefon: 0216 343 45 49
Web: www.filizler.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT