Hamsiköy Fırın Sütlacı

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Hamsiköy Fırın Sütlacı

Türkiye'de birçok gazete ve dergi tarafından Yılın En İyi Pidecisi seçilen meşhur Fatih Karadeniz Pidecisi, Maçka’nın yöresel lezzeti Hamsiköy Fırın Sütlacı’nı İstanbul Fatih'te sevenleriyle buluşturuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 26, 2013

Fatih Karadeniz Pidecisi'nin Damakları Şenlendiren Lezzetinin Öyküsü

Adını Maçka'nın en yüksek rakımlı köyünden alan, günlük taze sütün tam 4 saat kaynatılması ve fırınlanması ile ortaya çıkan Hamsiköy Sütlacı "Türkiye'nin En İyi Pidecisi" tarafından orijinal tadında lezzet tutkunlarına sunuluyor.

Sütlacın Yolculuğu

Türkiye'de birçok gazete ve dergi tarafından Yılın En İyi Pidecisi seçilen meşhur Fatih Karadeniz Pidecisi, Maçka’nın yöresel lezzeti Hamsiköy Fırın Sütlacı’nı İstanbul Fatih'te sevenleriyle buluşturuyor. Adını Karadeniz'in en yüksek rakımlı köyü olan Hamsiköy'den alan Hamsiköy Fırın Sütlacı, lezzet yolculuğuna Çatalca’da başlıyor. Çatalca’nın Muratbey Köyü’nden günlük temin edilen sütler özel araçlarla Fatih’e getiriliyor. Günlük sütler bekletilmeden Fatih Karadeniz Pidecisi’nin usta elleri tarafından doğal şeker ve pirinç ile harmanlanarak yaklaşık 4 saat kaynatılıyor. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan kıvam alan sütlaç toprak çömlekler içinde tarihi taş fırında odun ateşi ile üzerileri nar gibi kızarana kadar fırınlanıyor. Bir gece dinlendirilen sütlaç, kavrulmuş taze Karadeniz fındığı ile servis ediliyor.

Tamamen doğal ürünlerle hazırlanan Hamsiköy Fırın Sütlacı, yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Tatlı severleri memnun eden bu lezzet, tatlı yemenin keyif olduğunu düşünenlere doğal, hafif bir o kadar da sağlıklı bir tat vaad ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT