İstanbul, Gurme Şehir Gaziantep Lezzetleri İle Buluşuyor

İstanbul, Gurme Şehir Gaziantep Lezzetleri İle Buluşuyor

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri İstanbul, Gurme Şehir Gaziantep Lezzetleri İle Buluşuyor

Shangri-La Bosphorus, Istanbul, Gaziantep’in dünyaca ünlü mutfağını 24 Eylül – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’a taşıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 21, 2016

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmeye hak kazanan Gaziantep’in dünyaca ünlü mutfağını 24 Eylül – 8 Ekim 2016 tarihleri arasında İstanbul’a taşıyor. Yaklaşık 500 farklı yemek türünü içinde barındıran eşsiz lezzetlerin sunulduğu Gaziantep Mutfağı, Shangri-La Bosphorus, Istanbul’un ödüllü Executive Şefi Olivier Pistre’nin Fransız dokunuşları ve Gaziantep’in deneyimli şefleri Dt. M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çitçi’nin hazırladığı özel menü ile Gaziantep Yemek Festivali IST TOO’da buluşuyor.

Gaziantep Yemek Festivali, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılacağı özel bir davet ile başlayacak. Festivalde iki hafta boyunca, katmerden kebap çeşitlerine, baklavadan çorbalara ve daha pek çok yöresel lezzet sunulurken, Antep usulü şerbet ve menengiç kahvesi menünün vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Gaziantep dünya üzerinde ilk çağlara dayanan tarihiyle pek çok medeniyeti ağırlamıştır. Bu medeniyetlerdeki kültürel çeşitlilik Antep'in mutfagina da yansımıştır. 500 kadar yemek çeşidini barındıran Gaziantep mutfağı yemek çeşitlerindeki zenginliği dışında kurutulmuş gıdalar(patlıcan, domates, biber…) ve baharat çeşitliliği ile de tam bir mutfak şehri olarak biliyor.

20 yılı aşkın süredir Michelin yıldızlı restoranlarda görev yapan, International Catering Cup yarışmasında 2014 yılında Fransa Sampiyonu, 2015 yılında ise Dünya Sampiyonu olan Fransız Şef Olivier Pistre, Gaziantep Mutfağı’na olan hayranlığını festivale özel hazırladığı menüye yansıtıyor. Misafirlerin beğenisine sunulacak olan menüde gastronomi açısından Türkiye’nin sahip olduğu imkanların zenginliği ile bu tatların tüm dünyaya açılacağına inanıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına UNESCO yaratıcı kentler ağı kapsamında Gaziantep'in gastronomi kültürü ile ilgili girişimlerde önemli görevler almış olan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Egitim Merkezi' nin kurucusu ve belediyenin danışman koodinatörlüğünü yapmakta olan Dt. M. Ragıp Güzelbey, 53 yılı aşkın süredir Gaziantep, Türk ve Dünya mutfakları üzerinde araştırmalar yapıyor ve “Antep mutfağı çeşitliliği, farklı aromaların birbirleri ile buluşmasıdır” şeklinde yorumluyor. 25 yıldır aşçılık mesleğini sürdürmekte olan İ. Doğa Çitçi ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Koordinatör Şefliğinde görev alırken Güzelbey liderliğinde gerçekleştirilen Paris merkezli Unesco'da yaptığı sunumlarla Gaziantep kültürünü dünyaya tanıtıyor. Bu üç lezzet ustasının hünerli elleri ve uluslararası vizyonlarıyla hazırladığı Gaziantep yemekleri, Dünya ve Anadolu mutfak kültürü dergisi La Cucina Italiana’nın destekleri ile Shangri-La Bosphorus, Istanbul’da lezzet severleri bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT