İtalyan Rivierası'na Özgü En Özel Lezzetler

İtalyan Rivierası'na Özgü En Özel Lezzetler

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri İtalyan Rivierası'na Özgü En Özel Lezzetler

İstanbul’un en iyi İtalyan restoranlarından biri olan Da Mario, İtalya'nın yerel lezzetlerini misafirlerine sunmaya devam ediyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 9, 2015

İstanbul’un en iyi İtalyan restoranlarından biri olan Da Mario, İtalya'nın yerel lezzetlerini misafirlerine sunmaya devam ediyor.

1993’ten bu yana gerçek İtalyan lezzetlerini İstanbullularla buluşturan ve İtalya’nın farklı bölgelerine ait lezzetleri misafirlerine sunan yeni bir bölgesel menü hazırladı.

İtalya’nın Liguira bölgesine özgü lezzetleri "Sapori Della Liguria" adlı menüde toplayan Da Mario, en taze ve en kaliteli ürünleri kullanarak ağızlarda enfes tatlar bırakacak lezzetler hazırladı. İtalya Rivierası’nda yer alan Liguira bölgesi özellikle Pesto alla Genovese sosu ile bilinmekle birlikte bu bölgede yetişen özel otlar, mantarlar ve kuşkonmaz bölgeyi özel kılan unsurlardan biri olarak ön plana çıkıyor. Taggiasca zeytinlerinden elde edilen zeytinyağı ise bölgenin en önemli özelliklerinden birini oluşturuyor.

Da Mario, misafirleri için büyük bir özenle oluşturduğu "Sapori Della Liguria" menüsünde, taggiasche zeytin ile servis edilen "Üç Peynirli İnce Focaccia" damaklarda keyifli bir tat bırakırken; midye, beyaz fasulye, kremalı patates ve limon ile sunulan "Baby Kalamar Salatası" en çok dikkat çeken lezzetler arasında yer alıyor. Patates, kabak, yeşil fasulye ve genovese pestolu "Izgara Kılıç Balığı"nın yanı sıra patlıcan ve peynir graten ile servis edilen "Ağır Ateşte Pişirilmiş Enginarla Doldurulmuş Kuzu Eti" balık ve et severlerin bir numaralı tercihi oluyor.

Gerçek İtalyan lezzetlerinin en vazgeçilmez durağı olan Da Mario'nun bölgesel menüsünde yer alan kavun sorbe ile sunulan "Kremsi Çam Fıstığı ve Vanilya Milföy" ağızlarda nefes tatlar bırakan seçenekler arasında yer alıyor.

Öğle yemeği ve akşam yemeklerinin en çok tercih edilen restoranı olan Da Mario, Etiler ve Kalamış’taki şubeleriyle misafirlerine hizmet vermeye devam ediyor. Da Mario, menüsündeki klasik ve bölgesel lezzetlerin yanı sıra zengin şarap menüsü ile de göz dolduruyor ve gerçek İtalyan lezzetli tutkunlarının vazgeçilmez durağı oluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT