Lezzet Uzmanı Filizler Köftecisi’nden Yeni Bir Lezzet: `7 gün 24 saat Filizler Steak`

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Lezzet Uzmanı Filizler Köftecisi’nden Yeni Bir Lezzet: `7 gün 24 saat Filizler Steak`

17 yıldır Türk mutfağının en lezzetli köftelerini yapan Filizler Köftecisi, mönüsünü dünya mutfağının aranan lezzetlerinden “Steak” ile genişletiyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 6, 2011

06.07.2011

17 yıldır Türk mutfağının en lezzetli köftelerini yapan Filizler Köftecisi, mönüsünü dünya mutfağının aranan lezzetlerinden “Steak” ile genişletiyor. Filizler’in lezzeti şansa bırakmayan titizliği etlerin özel olarak üretilmesinden başlayıp özel koşullarda saklanması ve usta ellerde pişirilmesine kadar olan tüm süreçlerde kendini göstererek steakte de Filizler farkını yaratıyor. 7 gün 24 saat boyunca açık olan restoranda herkesin damak tadına uygun bir lezzet bulması mümkün.

1994 yılından beri Tuzla’da köftenin ilk adresi olan Filizler Köftecisi, lezzet yolculuğunu İstanbul’daki Boğaz manzaralı yeni adresinde sürdürüyor. Müdavimlerinin vazgeçemediği, ayda ortalama 70 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Filizler Köftecisinin 17 yıllık lezzet geleneği, dünya mutfağında da kendini gösteriyor. Filizler Köftecisi, mönüsüne eklediği yeni lezzetlerle dünya mutfağının ürünlerinde de iddialı geliyor.

Lezzet uzmanı Filizler, “Steak”te de lezzeti şansa bırakmıyor
Filizler Köftecisi’nin alışkanlık yaratan lezzetlerinin perde arkasında etlerin seçiminden saklanmasına ve pişirilmesine kadar adım adım izlenen uzun ve özenli bir süreç yatıyor. Filizler Steak’in yapımında lezzeti maksimumda tutabilmek için özel üretim dişi sığırlardan gelen dana etleri tercih ediliyor ve Filizler Steak lezzetinin yolculuğu bu şekilde başlıyor. Özenle seçilen etler ihtiyaca göre önce özel hava akımlı kuru dinlendirme dolabında 4-6 hafta arasında bekletiliyor. Etin yumuşaklığını ve lezzetini arttırmak için yapılan bir çeşit olgunlaştırma işlemi olan bu “kuru dinlendirme-dry aging” uygulaması 1960’lı yılların ortalarından bu yana dünya mutfağında dana etinin gerçek lezzetine ulaşmak isteyen seçkin restoranlarda uygulanıyor. Bu işlem sırasında etin içindeki enzimler uzun kas dokusunu parçalayarak daha yumuşak ve kolay parçalanır olmasını sağlarken, bu doğal kimyasal hareketlilik neticesinde ortaya çıkan amino asitler ise lezzetin esasını oluşturuyor.

Dünya mutfağının özel lezzetleri: “Kontrafile-İstanbul Steak” ve “T-Bone Steak”
Dünya mutfağının seçkin lezzetlerinden steak Filizler’in mönüsünde 2 şekilde yer alıyor. Az yağlı ve kemiksiz olan Kontrafile (İstanbul Steak) isteğe göre kemiği ile de servis edilebiliyor. Dananın sırt kısmından elde edilip kuru dinlendirme yöntemi ile lezzetine lezzet eklenen İstanbul Steak’in T-Bone’a göre kısmen daha sert bir yapısı bulunuyor. Dananın sırt kısmından ve omurilik arasında kalan bölümlerinden elde edilip kuru dinlendirmeye tabi tutulan T-Bone Steak ise T harfi şeklindeki kemik yapısı sebebiyle bu isimle anılıyor. Kemiğin bir tarafında bonfile diğer tarafında da kontrafilesi yer alıyor. İki farklı et çeşidini de bünyesinde bulundurduğundan lezzet tutkunlarının en çok tercih ettiği et çeşitlerinden biri olan T-Bone Steak dünya mutfağının en özel lezzetlerinden biri sayılıyor.

Lezzet uzmanı Filizler Köftecisi’nde tüm ızgaralar gibi steakler de kömür ateşinde ızgara ediliyor. Özel deniz tuzuyla da tadına tat katılan steakler tercihe göre az, orta veya çok pişirilip buharda pişirilmiş taze mevsim sebzeleriyle birlikte servis ediliyor. Bu enfes garnitürler, damak tadı acıya yatkın olanların arzusuna göre tereyağlı sarımsak ile hazırlanan demi-glace’li acı biber sosu ile de süslenebiliyor.

Yemek sonrası tatlı konusunda annesinin el lezzetini arayanlar ise dört hanımın Filizler için el yapımı olarak hazırlayıp davul fırında pişirdikleri tatlıları tercih edilebiliyor. 17 yıldır Türk mutfağının özel lezzetlerini Tuzla’da ve şimdi de Kız Kulesi manzaralı yeni adresinde lezzet severlerle buluşturan Filizler Köftecisi, steakde de aranan adreslerden biri olacak gibi görünüyor.

Adres: Aziz Mahmud Hüdai Mah. Öğdül Sok. No: 41 İstanbul
Telefon: 0216 343 45 49
Web: www.filizler.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT