’Mevlevi Mutfağı’’ Ramazan’da Osmani’ye de

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri ’Mevlevi Mutfağı’’ Ramazan’da Osmani’ye de

Geleneksel Türk yemeklerinin ustalıkla sunulduğu İstinye Park’ın Pazar yeri alanında hizmet veren Osmani’de, Ramazan ayında ‘Mevlevi Mutfağı’ etkinliği başlıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 19, 2013

Osmani’de İftar, Mevlevi Yemekleriyle Bir Başka Güzel...

Geleneksel Türk yemeklerinin ustalıkla sunulduğu İstinye Park’ın Pazar yeri alanında hizmet veren Osmani’de, Ramazan ayında ‘Mevlevi Mutfağı’ etkinliği başlıyor. Mevlana’nın memleketi Konya’nın en ünlü yemeklerinden oluşan Mevlevi yemeklerinin yer alacağı bu eşsiz mutfak etkinliği sizi unutamayacağınız lezzetlerle tanıştıracak. Konya Tiridi, Mevlevi Pilavı, Bamya Çorbası ve Etli Topalak gibi yemeklerin deneyimli ve usta aşçılarla hazırlanacağı bu Mevlevi yemeklerini tatmak için 5 Temmuz ve 20 Ağustos tarihlerinde Osmani’ye uğramanızı öneririz. Köklü kültürlerin izlerini taşıyan Mevlevi mutfağının en özel yemeklerini Ramazan ayı boyunca Osmani’de tadabilir veya evinize sipariş verebilirsiniz.

Seçkin ve gösterişli bir sofra kültürüne sahip olan ve birbirinden özel yemekleriyle ünlü Mevlevi mutfağı Temmuz ve Ağustos ayında en ünlü yemekleri ile Osmani menüsüne konuk oluyor.

Mevlevi yemeklerinde domates ve salçanın henüz bilinmediği için beyaz renkli olmasının yanısıra salataların gül yapraklarıyla süslenmesi bu kültürün en belirgin özellikleri olarak dikkat çekiyor. Ramazan ayı boyunca Osmani’de tadabileceğiniz lezzetler arasında Çebiç, Mevlana Böreği, Fırın Kebabı, Ekşili Kebap ve Etli Topalak gibi birbirinden lezzetli ve farklı tatları bulabilirsiniz.

Farklı ve etnik mutfaklara meraklı olan herkesin ilgisini çekecek olan Mevlevi yemekleri Ramazan boyunca İstinye Park Pazar alanındaki Osmani’de sizi bekliyor olacak. Ayrıca Osmani’ye 0 212 345 56 00 numaralı telefondan ya da Yemeksepeti’nden ulaşabilir, bu eşsiz lezzetleri evinizde ailenizle yada dostlarınızla kendi sofranızda da paylaşabilirsiniz.

Ramazan 2013

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT