Moda’ya Tutkulu Bir HOLA!

Moda’ya Tutkulu Bir HOLA!

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Moda’ya Tutkulu Bir HOLA!

Yıllardır yeme-içme konusunu tutkulu bir şekilde hayatının bir parçası haline getiren genç bir çiftin sahip olduğu HOLA! Panini&Tapas, Moda’da açıldı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 17, 2015

HOLA!’da menünün temelini İspanyol pinchos ve tapaslar oluşturuyor. İspanya’da bir anlamda bir yaşam kültürü olan tapaslar, Hola!’da bu kültüre ilişkin en keyifli tapaslar ile, “pinchos” ve “tostas” olarak yansıtılmaya çalışıyor. “Tostas” daha çok Madrid’de ekşi mayalı büyük dilim kızarmış ekmekler üzerinden sunulan tapaslar iken, Pinchos’lar klasik Bask mutfağının temellerini oluşturan küçük ekmek dilimleri üzerindeki tapaslardır.

Tüm damak tatları düşünülerek oluşturulan mönüde, sebze yemek isteyenler için Katalan usulü ıspanak, et yemek isteyenler içinse maydanoz pestolu ciğer, kuru etli pan tumaca, guacamole sos üzerinde tatlı ekşi tavuk ve Sicilya usulü köfte gibi bazıları klasik, bazıları da mekan sahiplerinin evde yapıp misafirlerine sunduğu yemekler yer alıyor. Tapas ve tostaslar dışında mekan mönüsünde lezzetli paniniler de bulunuyor.

Mönüdeki yiyecekler, yine alternatif ve butik içeceklerle eşleştirilmiş durumda. Bunlardan ilki İstanbul’da butik üretim yapan Erenköy Şerbetçisi’nin müthiş lezzetleri. Son derece güzel ve lezzetli şerbetler yapan Erenköy Şerbetçisi’nin mevsim meyveleri (Nar, Ayva, Portakal vs), çiçek (lavanta, yasemin) ve alternatif diğer şerbetleri (Acıbadem, Ballı Zencefil, Gül, Demirhindi, vb.) mönüdeki tapaslarla çok iyi eşleşiyor. Yine Nar şerbetinden yapılan sangria oldukça keyifli bir alternatif olarak sunuluyor. Bir başka ilginç alternatif ise Le Petit Chavin – fermante içecek. Chardonnay, Merlot, Grenache gibi üzümlerden yapılan içecek Beyaz (Chardonnay), Roze (Grenache) ve Kırmızı (Merlot) seçeneklerin yanında köpüklü beyaz ve roze olarak servis ediliyor.

HOLA! Panini&Tapas’ta ürünlerde kullanılan malzemeler de özenle seçildi. Tostas’lar için kullanılan ekşi mayalı ekmekler Aydın Nazilli’de bulunan İpek Hanım Çiftliği’nden temin ediliyor. Panini ekmekleri ise Tarihi Moda Fırını’ndan geliyor. Pinchos’larda kullanılan deniz ürünleri (sardalye, füme alabalık ve ançüez) Gelibolu Selahattin Konserve’den alınıyor. Tatlı menüsünde yer alan peynir helvası ise yine bir Çanakkale efsanesi olan “Kadir Yaşar Usta”dan mekana ulaşıyor.

12 m2lik bu küçük mekanda yapılmak istenen şey, gerçek tapas ve pinchos kültürü ile alternatif Panini lezzetlerini mekan sahiplerinin sanki evlerinin salonunda servis ediyormuş gibi sunmak. Kendi sevdikleri yemekleri tüm misafirleri ile paylaşabilmek.

Pazartesi günleri dışında haftanın her günü 8.30 – 20.30 saatleri arasında açık olan mekan Caferağa Mahallesi, Şair Latifi Sokak’ta bulunuyor. HOLA! Panini&Tapas keyifli sohbetler ve lezzetli yemekler için misafirlerini bekliyor.

HOLA! Panini&Tapas
Caferağa Mahallesi Şair Latifi Sokak 2/B Moda-Kadıköy
0.216.347 34 39

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT