Muhteşem Osmanlı Yemekleri Hilton İstanbul’da

2010 Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması`nın galibi Hilton İstanbul ödüllü yemeklerini Bosphorus Terrace Restaurant`da Mart ayı boyunca sizlerle buluşturuyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 1, 2011

01.03.2011

Başlangıç olarak sunulan Terbiyeli Tavuk Çorbası’nın özelliği Kanuni Sultan Süleyman`ın şehzadeleri için yapılan sünnet düğünleri ve şenliklerinde vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alması. Osmanlı Sarayı mutfağının birbirinden muhteşem lezzetleri Bosphorus Terrace Restaurant`da konuklarını bekliyor.

2010 Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması`nın galibi Hilton İstanbul ödüllü yemeklerini Bosphorus Terrace Restaurant`da Mart ayı boyunca sizlerle buluşturuyor. Terbiyeli Tavuk Çorbası, Fırında Bıldırcın Dolması, Terkib-i Cesidiyye, Sütlü Elmasiye ve Cevizli Kabak Tatlısı gibi enfes lezzetlerin sunulacağı bu sölendeki yerinizi alın; üstelik otopark ücreti ödemeden. Ayrıca özel davetlerinizde sizin belirlediğiniz bir mekanda sevdiklerinize özel vereceğiniz davette bu muhteşem menüyü de servis edebilirsiniz.

Hilton İstanbul’u başarıyla temsil eden ekip menüyü oluştururken hazırladıkları her tabağın hikâyesine de yer verdiler. Başlangıç olarak sunulan Terbiyeli Tavuk Çorbası’nın özelliği Kanuni Sultan Süleyman`ın şehzadeleri için yapılan sünnet düğünleri ve şenliklerinde vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alması. Ara sıcak olarak hazırlanan Fırında Bıldırcın Dolması ise, Selçuklu padişahlarınca av dönüşü verilen ziyafetlerin ve Osmanlı döneminde özellikle saray çevrelerince kurulan görkemli sofralarının baş tacı olarak sunuluyordu.

Hilton İstanbul ekibinin ana yemek olarak hazırladığı Terkib-i Cesidiyye adını içindeki çok sayıdaki malzemenin çeşitliliğinden ve Farsçada tadına bakılmış, beğenilmiş anlamına gelen “cesidiye” kelimesinden alıyor. Osmanlı mutfağına Şirvani tarafından eklenmiş 15’inci yüzyıla ait bu şölen yemeği, dönemin en çok rağbet edilen sekerli ve meyveli yemeklerinin özel bir örneği olma niteliğini taşıyordu.

Son olarak, Sütlü Elmasiye ve Cevizli Kabak Tatlısı ise Osmanlı Saray Mutfağı`nın elmasiye, nefis kabak tatlısı ve Diyarbakır`a özgü kudret helvasının bir araya gelmesiyle sunulan bir lezzet oldu.

Hilton İstanbul ekibine birincilik getiren bu menü sadece Mart ayı boyunca Bosphorus Terrace Restaurant`da servis edilecek. Bu lezzet şölenini kaçırmayın.

Adres: İstanbul Hilton Hotel, Cumhuriyet Cad. Harbiye İstanbul
Telefon: 0212 315 60 00
Web: www.hilton.com.tr

Muhteşem Osmanlı Yemekleri Hilton İstanbul’da

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter Google Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT