Osmani ‘de Karadeniz Fırtınası

Osmani ‘de Karadeniz Fırtınası

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Osmani ‘de Karadeniz Fırtınası

Her gün özel hazırlanan 100’den fazla çeşidiyle Türk mutfağının vazgeçilemeyen en lezzetli yemeklerini İstinye Park Osmani’de tadabilir ya da isteyebilirsiniz.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şubat 4, 2015

Mavi ile yeşilin adeta sihirli bir resim fırçası tarafından renklendirildiği izlenimi veren Karadeniz Bölgesi’nin, o kendine has lezzetli yemekleri Ocak ayında Osmani’nin konuğu oldu. Gördüğü ilgi üzerine Şubat ayında da devam etmesine karar verilen Karadeniz mutfağının en sevilen yemeklerinden Hamsikuşu, Karalahana Çorbası, Sarması ve Vurması, Hamsili Pilav, Hamsi Tava, Mıhlama, Mısır Ekmeği, Pepeçüre, Fasülye Turşusu Kavurması ve Diple orijinal reçeteleri ile hazırlanacak... Tüm malzemeleri yöresinden gelen malzemelerle tam kıvamında hazırlanan, sofrasında yıllanmış ve tatları damaklara kazınmış yemekleriyle Karadeniz menüsünü Şubat ayı boyunca da Osmani’de bulabilirsiniz... Her gün özel hazırlanan 100’den fazla çeşidiyle Türk mutfağının vazgeçilemeyen en lezzetli yemeklerini İstinye Park Osmani’de tadabilir ya da isterseniz 0 212 345 56 00 numaralı telefondan veya Yemeksepeti’nden Osmani’ye ulaşıp, evinize sipariş verebilirsiniz...

Karadeniz, doğal güzelliğinin yanı sıra, ağızlarda unutulmayacak lezzetler bırakacak özel ve kendine özgü bir mutfağa sahip. Bu bölge her ne kadar fazla yağış almasıyla yemyeşil bir doğaya sahip olsa da, tarım alanlarının kısıtlı ve eğimli olmasının önüne geçilemiyor. Her zaman pratik insanlar olarak tanınan Karadenizliler bunun çözümünü de, bahçeli evlerde kendi yetiştirdikleri malzemeleri kullanmakta bulmuşlar. Karadeniz’in belki de simgesel lezzeti olan karalahana, işte tam da bu şekilde yetiştirilen bir ürün. Hayvancılığında kısıtlı olması nedeniyle Karadeniz halkının baş tacı hamsi olmuş. Bölgenin adeta simgesi haline gelen hamsi, kültürel zenginliklerin birleşmesiyle de birbirinden yaratıcı lezzetlere bürünmüş... Yörede kış aylarının tercihi genelde hamsi kayganası, hamsi kuşu denen köfte, turşu ve turşu kavurmasının yanı sıra Minzi denilen çökelek beyaz peynir neredeyse her öğünde yenir. Mısır ekmeği, peynirli, minzili, yumurtalı, yağlı pide, hamsili ekmek Trabzon mutfağının vazgeçilmezi olarak bilinir. Ayrıca Trabzon yağının ünü de Karadeniz’den tüm yurda yayılmıştır.

Türkiye yemekleri konseptli, her gün 100’den fazla yemek çeşidini 1000’den fazla misafirine servis eden Osmani, her ay gerçekleştirdiği ‘Konuk Mutfaklar’ projesi kapsamında 2015’e, Ocak ayında ‘Karadeniz Mutfağı’nı yöreden özel davet ettiği ustası ile başladı. Gördüğü ilgi üzerine Şubat ayında da devam eden bu özel menü, yörenin tüm lezzetlerinden özel seçkilerle hazırlandı... Karadeniz’in en sevilen yemeklerinden Hamsikuşu, Karalahana Çorbası, Sarması ve Vurması, Hamsili Pilav, Hamsi Tava, Mıhlama, Mısır Ekmeği, Pepeçüre, Fasülye Turşusu Kavurması ve Diple yerini alırken, tamamı yöreden gelen malzemeler ile hazırlanan 40’a yakın yemek çeşidini ‘İstanbul’da nasıl bulurum’ diyen herkesi kendine çekecek. Şubat ayı boyunca İstanbul’da Karadeniz havası esecek.

İstinye Park pazar alanındaki Osmani, sizi bu lezzet şölenine davet ediyor. Eğer bu lezzetleri ev rahatlığında sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız, 0 212 345 56 00 numaralı telefonu arayabilir ya da Yemeksepeti’nden Osmani’ye ulaşıp, sipariş verebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT