Restoran Haftası: İstanbul Semt ve Lezzet Turları

Restoran Haftası: İstanbul Semt ve Lezzet Turları

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Restoran Haftası: İstanbul Semt ve Lezzet Turları

7. Restoran Haftası bu yılki teması çerçevesinde Saffet Emre Tonguç ve Bahar Akıncı’nın rehberliğinde gerçekleşecek “İstanbul Semt ve Lezzet Turları” ile meraklıları İstanbul’un tarihi semtlerini ve sokak lezzetlerini keşfedecekler.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 13, 2016

Restoran Haftası “İstanbul Semt ve Lezzet Turları” ile İstanbul’un tarihi semtlerini ve sokak lezzetlerini keşfedin

Şehrin gelenekselleşen lezzet buluşması 7. Restoran Haftası; gastronomiyle kültür ve sanat etkinliklerini birleştirerek şehrin yaşam kültürüne katkı sağlamaya ve lezzet severlere farklı deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Restoran Haftası kapsamında 16 Nisan’da Bahar Akıncı, 22 Nisan’da Saffet Emre Tonguç rehberliğinde çok özel 2 lezzet turu ile meraklıları, eski İstanbul sokaklarının tarihini ve sokak lezzetlerini keşfedecekler...

İstanbul Semt ve Lezzet Turları...
7. Restoran Haftası bu yılki teması çerçevesinde Saffet Emre Tonguç ve Bahar Akıncı’nın rehberliğinde gerçekleşecek “İstanbul Semt ve Lezzet Turları” ile meraklıları İstanbul’un tarihi semtlerini ve sokak lezzetlerini keşfedecekler.

“Bahar Akıncı ile Fener & Balat Turu”
Seyahat yazarı ve mutfak araştırmacısı Bahar Akıncı Restoran Haftası kapsamında lezzet severler ile buluşuyor. 16 Nisan 2016 Cumartesi günü 12:00 de Cibalikapı’da başlayacak tur; Fener Rum Patrikhanesi, Fener Rum Erkek Lisesi, Kanlı Kilise, Sinegoglar, eski evler, galeriler, üçüncü nesil kahveler ve semtin kendine has sokak lezzetleri ile devam edecek.Her köşesi tarih kokan Fener & Balat turu; gün batımında Hasköy’de yer alan Rahmi Koç müzesi içindeki Halat by Divan Restoran’da nefis bir akşam yemeği (dünyadan sokak lezzetleri) ile sona erecek. (“Bahar Akıncı ile Fener & Balat Turu” programı ve rezervasyonlar hakkında detaylı bilgi için www.restoranhaftasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.)

“Saffet Emre Tonguç ile Karaköy”
Tarihçi, Seyahat yazarı ve rehber Saffet Emre Tonguç rehberliğinde İstanbul’un semt ve sokak lezzetleri, Restoran Haftası turları ile meraklılarına farklı bir lezzet deneyimi yaşatacak. 22 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleşecek “Saffet Emre Tonguç ile Karaköy” turunda; Tophane, Tophane Çeşmesi, Kılıç Ali Paşa Hamamı ve Medresesi, Türk Ortodoks Patrikhanesi, Aya Andrea Rus Kilisesi (Fransız Geçidi, Süslü Karakol, Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, St. Benoit Lisesi, Surp Hisus Pirgiç Ermeni Katolik Kilisesi Yeraltı Camii, Kemankeş Camii, Abud Han, Ziraat Bankası Binası, Karaköy Palas, Musevi Müzesi, Minerva Han, Sümerbank, Union Han, Kamondo Merdivenleri, Salt Galata, Merkez Bankası gezilecek. Restoran Haftası noktalarından Ferahfeza Restoran’da yenilecek Restoran Haftası özel menüsü yemeğinin ardından, Arap Camii, Saliha Sultan Sebili, Sokollu Mehmed Paşa Camii, Ceneviz Surları, Fatih Bedesteni, Makbul İbrahim Paşa Camii, Rüstem Paşa Medresesi ve Tünel gezilerek tur bitirilecektir.

Bu tur ile lezzet severler semtin bilinen ve bilinmeyen tarihi mekanlarının izini sürerken bazı sürpriz lezzet noktalarının tadına ve keyfine varacaklar. (“Saffet Emre Tonguç ile Karaköy” programı ve rezervasyonlar hakkında detaylı bilgi için www.restoranhaftasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.)

Restoran Haftası boyunca “sokak yemekleri restoranlarda, restoranlar sokaklarda... Dude Table organizasyonu ile gerçekleşen 7. Restoran Haftası, 7. Yılında “Sokak lezzetleri restoranlarda, restoranlar sokakta” başlığı ile hem dünyanın hem de Türkiye’nin farklı sokak lezzetlerini ve şaraplarla uyumunu lezzet meraklılarıyla buluşturacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 7 şehirde yaklaşık 150 restoranın katılımıyla gerçekleşecek Restoran Haftası kapsamında; sokak lezzetleri şeflerin özel yorumları ve şarap eşlemeli menüler şeklinde uygun fiyat politikasıyla sunulacak. Ayrıca Restoran Haftasına katılan yaklaşık 20 “fine dining” restoranın ayın farklı bir gününde servis edecekleri “Degüstasyon Menüsü” ile Nisan ayı boyunca ayrıcalıklı lezzetleri ulaşılabilir kılınacak.

İstanbul Sokak Lezzetleri Enstalasyonları...
Bir ay boyunca şehir hayatına renk ve yeme içme sektörüne canlılık katacak Restoran Haftası kapsamında etkinliğe katılan 150’e yakın restoran menülerini lezzetlerle uyumlu şaraplar eşliğinde sunarken; bazı noktalar “Degüstasyon Menüleri”, “ Chef Table”, “Street Food& Street Jazz”, “Wine&Bite”, “Street Food Party” başlıklı farklı etkinliklere imza atacak.

Gaziantep’te 16 Nisan’da Bayazhan’nın avlusunda şehrin sokak lezzetlerinin sunulacağı lezzet şöleni, 7. yılında Restoran Haftası’nın heyecan verici etkinliklerinden biri olacak.

Restoran Haftası noktalarında ziyaretçileri bekleyen sürprizlerden biri de sanatçı Sabo Akdağ, Cansu Gürsu ve Serkan Yolcu’nun “Restoran Haftası Sokak Lezzetleri Enstalasyonları” olacak. Sokak lezzetlerini sanatsal içerikle buluşturan sanatçıların çalışmaları bir ay boyunca Restoran Haftası noktalarında sergilenecek.

7.Restoran Haftası programı ve anlaşmalı noktaları hakkında detaylı bilgi için www.restoranhaftasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Restoran Haftası Sosyal Medya Hesapları :
https://www.facebook.com/restoranhaftasi
https://www.instagram.com/restoranhaftasi/
#restoranhaftasi #lezzetbulusmasi

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT