Rihan’da Bahar Keyfi

İstanbul’un lezzet ve kalite çıtasını giderek yükselten Rihan, İstanbul’dan uzaklaşmadan, Prens Adaları'na karşı bir bahçede, mis çiçek kokularının altında her biri özenle hazırlanmış lezzetlerle donatılan sofraları hayal olmaktan çıkarıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 5, 2012

05.06.2012

Rihan’da gündüzler de geceler kadar lezzetli

Güneydoğu mutfağı ve kebap anlayışına farklı bir bakış açısı getiren Rihan; bahara yeni bahçesinde merhaba diyor.

İstanbul'un en nezih semtlerinden Suadiye'de Prens Adaları'na karşı eşsiz bir manzaraya sahip olan Rihan, İtalya'dan özel olarak getirilen 15 metre boyundaki Sığla ağaçlarıyla bahçesinde de huzuru arttırıyor. Sonbaharda da kızaran yapraklarıyla özellikle gün batımlarında hafızalardan çıkmayacak anlar yaşatacak. Gölgesiyle ünlenen Sığla ve eşsiz kokusuyla Ihlamur ağaçlarının altında, Led aydınlatmalarla yormayan bir ışıklandırma sisteminin kurulduğu bahçede, Lig Tv Playoff maçlarının yayını da yapılacak. Böylelikle heyecan, lezzet ve keyif hepsi birarada Rihan’da yaşanacak.

Farsça'da “Reyhan Otu” anlamına gelen Rihan’ın mutfağında kullanılan bütün malzemeler de Anadolu'daki üreticilere özel olarak hazırlatılıyor. Nar ekşisi, Turşu ve Biber Salçası Kilis'ten, baharatlar ise Hatay'dan getiriliyor. Tulum peyniri Erzincan'da, beyaz peynir ise Ezine'de özel olarak üretiliyor. Rihan’ın eşi benzeri olmayan ocakbaşında yaşanılan lezzet fırtınasının kaynağı ise Balıkesir. Rihan ekibi, etleri bölgedeki 4 özel çiftlikten canlıyken özenle seçiyor. En kaliteli kuzu etinin seçildiği Rihan mutfağında et sinirlerinden tamamen ayrılıyor ve özel marinesi ile de lezzeti arttırılıyor.

Lezzetiyle İstanbul'un en iddialı restaurantlarından biri olan Rihan, kahvaltıda da iddiasını koruyor. Siirt’in Pervari ilçesinde özel üretillen balından, Bolu’nun Göynük yöresine has tereyağı, Bozcaada’nın ünlü tamamen doğal domates reçelinden, mis gibi kokan domatesine, taze süt kaymağına kadar tam 41 çeşitten oluşan serpme kahvaltıda tiryakilere yakışır taze demlenen çayı da her zaman bulmak mümkün. Gerek iç mekanda gerekse bahçede her gün kahvaltı servisinin sunulduğu Rihan’da, gündüzler de ayrı bir keyifli.

İstanbul’un lezzet ve kalite çıtasını giderek yükselten Rihan, İstanbul’dan uzaklaşmadan, Prens Adaları'na karşı bir bahçede, mis çiçek kokularının altında her biri özenle hazırlanmış lezzetlerle donatılan sofraları hayal olmaktan çıkarıyor.

Adres: Yazmacı Tahir Sokak No: 22 Sahilyolu Suadiye
Tel: 0216 410 92 22/ 23

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT