Salt Beyoğlu’nda Bistro Lezzeti

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Salt Beyoğlu’nda Bistro Lezzeti

Şef Murat Bozok ve İşadamı Ali Selçuk’un ortaklığında faaliyet gösteren Bistro; mutfak ve barın dekorasyonundan malzeme seçimine kadar her alanda, yapının tümüne hakim olan mimari ve sanatsal yaklaşımı yansıtıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 19, 2011

19.07.2011

Garanti Bankası’nın kültür kurumu Salt Beyoğlu’nun bünyesindeki Bistro, gündelik lezzetleri, malzemeyi öne çıkararak minimal ve sade bir şekilde sunuyor. Bistro’da, A La Carte mönüyle birlikte, Salt Beyoğlu’ndaki sergilerden esinlenilerek hazırlanan özel bir mönü de yer alıyor. Şef Murat Bozok ve İşadamı Ali Selçuk’un ortaklığında faaliyet gösteren Bistro; açık mutfak ve barın dekorasyonundan malzeme seçimine kadar her alanda, yapının tümüne hakim olan mimari ve sanatsal yaklaşımı yansıtıyor.85 kişi kapasiteli Bistro’ya, Salt Beyoğlu’nun Forum alanından ve arka avlusundan ulaşılabiliyor.

Bistro’daki mönüler, Salt Beyoğlu’ndaki sergiler değiştikçe; sanatçıların eserlerinden, beğenilerinden, kültür ve yaşamlarından yola çıkılarak yenileniyor. Yumuşak renklerin kullanıldığı mekanda, misafirlerin sergiden aldığı görsel doyumun tatsal hazlarla bütünleştirilmesi ve yaşadıkları deneyimin benzersiz kılınması amaçlanıyor. 12:00 - 24:00 saatleri arasında hizmet veren Bistro’nun Beyoğlu sokaklarına açılan bahçesi, tarihi dokuların eşliğinde, gerçek hayatla iç içe, çok özel lezzetler tatma fırsatını sunuyor.

Salt Beyoğlu’ndaki Bistro’nun Özel Sergi Mönüsü
Fiyat:
45 TL

Domates Salatası
Salt Beyoğlu’nun yeniden işlevlendirilmesi sırasında, binanın 4. katında oluşturulan “Bahçe”den esinlenilmiştir.

Köfte - Ekmek ve Salatalık Uyarlaması
Ahmet Öğüt’ün “Yokuş Boyunca” adlı enstalasyonu doğrultusunda,İstanbul`un yokuşlu sokaklarında rastlamaya alışkın olduğumuz seyyar köfte-ekmek arabalarından esinlenilmiştir.

Amaroneli Sufle
“Ben bir stüdyo sanatçısı değilim” sergisine konu olan Hüseyin Bahri Alptekin’in en sevdiği şarap olan Amarone’dan esinlenilmiştir.

Salt Beyoğlu
Adres: İstiklal Caddesi No:136 Beyoğlu İstanbul
Telefon: 0212 377 42 00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT