Tanıdık Tatlar, Farklı Lezzetler!

Tanıdık Tatlar, Farklı Lezzetler!

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Tanıdık Tatlar, Farklı Lezzetler!

Vejateryenler için de özel tatlar bulabileceğiniz Alancha İstanbul’un yeni sezonunda vegan mutfağı da unutulmadı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 17, 2015

Kısa sürede İstanbul yemek kültürünün en çok konuşulan ve vazgeçilmez mekânlarından birine dönüşen Alancha İstanbul, yeni sezonu yeni hikâyelerle açıyor. Bu kez, anneanne mutfağından başlayıp sokak lezzetlerine uzanan bir hikâyenin peşine düşen Alancha İstanbul, Lahana Sarma’dan Pekmezli Balkabağı’na, Ciğer Tava’dan Fıstık Kebabı’na, Anadolu mutfağından bildiğimiz pek çok lezzeti özgün yönetmelerle masanıza getiriyor!

Anadolu yemek kültürünün kökenlerine inerek, tamamen yerel malzemelerle hazırlanan menüsü ve yaratıcı yemek sunumuyla İstanbullulara ezberbozan bir deneyim sunan Alancha İstanbul, yeni sezonu yeni hikâyelerle açıyor. Her sezon farklı hikâyelerin peşine düşen Alancha İstanbul, bu kez anneanne mutfağından sokak lezzetlerine uzanan, tanıdık ama daha lezzetli tatlarla karşımıza çıkıyor. Yaz boyunca Anadolu’nun 7 bölgesinden, yerinden bulunmuş baharatlar ve malzemeleri kullanarak yeni tatlar deneyen Alancha İstanbul mutfağı, bu sezon Pekmezli Balkabağı’ndan Ahtapot’a, Kelle Söğüş’ten Siyez Bulguru’na, birbirinden farklı seçeneklerle karşılayacak konuklarını.

Demirasal: “Bu tatlar insanları mutlu etsin istiyoruz”
Alancha İstanbul’un yeni hikâyesini “Bildiğimiz tatlar ama daha lezzetli” sözleriyle tarif eden şef Kemal Demirasal, “Bu kez anneannelerimizin ve annelerimizin elinden çıkmış duygusu yaratmanın peşine düştük; elbette bu tatları deneyerek ve rafine ederek… Güneydoğu’dan Akdeniz’e uzanan bir coğrafyanın tatlarını, oranın mevsimsel malzemelerini kullanarak yarattık. Dileğimiz şu ki, konuklarımız tattıkları anda mutlu olsunlar ve bu tatlar onları geçmişteki güzel anılara götürsün. Yabancı konuklarımız da Anadolu mutfağının öz tatlarının gerçek lezzetiyle tanışşın ve kendilerini gerçekten de Anadolu’da hissetsinler istiyoruz” yorumunda bulundu.

Vegan mutfağı da unutulmadı
Vejateryenler için de özel tatlar bulabileceğiniz Alancha İstanbul’un yeni sezonunda vegan mutfağı da unutulmadı ve veganlara özel bir menü tasarlandı. Maydanoz yağında pişirilmiş Mantar’dan Izgara Kereviz’e, iç pilavla sunulan Roast Lahana’dan dereotu yağıyla sunulan Elma’ya, bol seçenekli Vegan Menüsü, Baklava ve Kireçte Balkabağı gibi, veganlara özel hazırlanmış tatlılarıyla da dikkat çekiyor.

Alancha Bar’a yeni cookteyl’ler, yeni DJ setleri
Yaz boyunca terasında konuklarını ağırlayan Alancha İstanbul’un barı da yeni sezonu yeni cookteyl’ler ve DJ setlerle karşılayacak. Geçen yılın en çok ilgi gören cookteyl’leri Bacon Old Fashioned, Espadon, Russian Spring bir tutku olmaya devam ederken yeni menüye Eclipse, Pisco Sour, Harvest of Amasya, Wild Cat gibi cookteyl’ler eklendi. Demlendirme ve damıtma yöntemleriyle o anda hazırlanarak sunulan “cookteyl”lerinizi yudumlarken de, Beets Katı’na özel DJ setleriyle gecenizi uzatabileceksiniz.

Alakart Beets ve Tadım menüleri sizi bekliyor
Ocak ayında Maçka Armani Residence’da açılan Alancha İstanbul, kısa sürede İstanbul yemek kültürünün en çok konuşulan ve vazgeçilmez mekânlarından birine dönüştü. Geleneksel ve modern yemekleri yenilikçi ve daha önce denenmemiş yöntemlerle sunarak sıra dışı bir yemek deneyimi vadeden Alancha İstanbul, akşam yemekleri için özel hazırlanmış Alakart Beets Menüsü ve akşamlarını eğlenceli ve lezzetli bir keşfe ayırmak isteyenler için Tadım Menüsü farklı seçenekleriyle konuklarını bekliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT