Taze Makarna ve Pizzanın İstanbul’da da Değişmez Adresi: Mirano Restoranları

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Taze Makarna ve Pizzanın İstanbul’da da Değişmez Adresi: Mirano Restoranları

Uygun fiyata “Taze Makarna ve Pizza” konseptinin kurucusu ve şefi Yunus Evcioğlu, 18 yıl önce Almanya’da başlattığı lezzet geleneğini İstanbul’da da sürdürüyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 9, 2011

09.05.2011

Uygun fiyata “Taze Makarna ve Pizza” konseptinin kurucusu ve şefi Yunus Evcioğlu, 18 yıl önce Almanya’da başlattığı lezzet geleneğini İstanbul’da da sürdürüyor.

Mirano Restoranları’nın el yapımı makarna ve pizzalarının orijinal lezzetleri İstinye Park, Ataköy Plus AVM, Safir Çarşı ve Marmara Forum’da İstanbullu lezzet tutkunlarıyla buluşuyor.

Alışkanlık yaratan özel lezzetleri ve uygun fiyata sunulan büyük porsiyonları ile fark yaratan makarna ve pizza restoranı “Mirano”, 1993 yılından beri “Zum Nudeln by Mirano” ismiyle Almanyalı lezzet severlerle buluşuyor. Zum Nudeln by Mirano, Dusseldorf Almanya’daki 10 şubesiyle, kurulduğu günden beri lezzet ve kalite arayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Farklı bir ismi olmasına rağmen lezzeti ve konseptiyle Almanya’daki geleneğini sürdüren Mirano, ismini yunusların takip ettiği yıldız anlamına gelen “Mira” kelimesinden alıyor. Taze Makarna ve Pizza konseptinin kurucusu ve şefi olan Yunus Evcioğlu’nun biricik kızının adı da Mira. Hal böyle olunca “Mira” ve Venedik’ten 6 km uzaktaki benzersiz yemekleriyle ünlü “Mirano” kasabası, Türkiye’deki restoran zinciri markasının adına ilham veriyor.

Makarna severlerin yakından tanıdığı Mirano’nun zengin menüsünde Penne (Makaroni), Spaghetti, Tagliatelle(uzun ve yassı makarnalar), Tortellini ve Ravioli gibi makarna çeşitleri yer alıyor. Bu taze makarna ve pizzalar, Düsseldorf`un en iyi makarna ve pizza şeflerinin yorumuyla hazırlanan özel soslar ile süslenerek servis ediliyor. Salata severler için de birçok seçeneğin yer aldığı menüde balkabaklı ravioliden likörlü dondurmalı meyve salatasına kadar pek çok özel lezzet yer alıyor.

Mirano’da makarnaların içine hiçbir şekilde donmuş ürün koyulmuyor, her şey taze ve organik ürünlerle hazırlanıyor. Lezzet farkını bu tazeliğe de borçlu olan bu özel makarnaların yapımında şişmanlatmayan, sağlıklı ve glutensiz bir un olan “Semolina” ve kepekli unlar kullanılıyor. Bu özel unlar lezzette maksimuma ulaşmak adına İtalya’dan özel olarak Mirano için getirtiliyor.

Mirano’da makarnalar ve pizzalar ev yapımı olarak bizzat markanın kendi aşçıları tarafından üretiliyor. Özel dekorasyonu ve “Açık Mutfak Konsepti”, makarnaların hazırlanışının izlenmesine imkan veriyor. Lezzetli yemeklerin pişirilmesinden sunumuna kadarki tüm süreçlerin gözünüzün önünde yaşandığı Açık Mutfağın ön kısmında da makarna malzemelerini seçebileceğiniz tezgah yer alıyor.

Almanya ve İsviçre’de aşçılık okullarına giden ve bu okullardan aldığı özel bilgi birikimiyle yeme içme dünyasına Almanya’da küçük bir dükkanla adım atan Yunus Evcioğlu, bugün kendi müdavimlerini yaratmış restoranlarında İtalyan Mutfağı üzerine hizmet veriyor. Menülerin her ülkenin damak tadına uygun olarak hazırlandığı Mirano’da mutfaktaki titizlik, eleman seçiminde de gösteriliyor. Şef Evcioğlu, profesyonel hizmet anlayışı ve maksimum müşteri memnuniyetini her şeyin üstünde tutan yaklaşımıyla tüm elemanlarını kendisi yetiştiriyor. Tamamı aynı aşçılık eğitimini almış personeli sayesinde her şubesinde aynı tadı sunarak Mirano lezzetini ve kalitesini standart hale getiriyor.

İlk olarak 2009 yılında İstinye Park’taki şubesiyle Türk tüketicisiyle buluşan Mirano’nun bugün İstanbul’da 4 şubesi bulunuyor. Mirano için bugüne kadar Türkiye’de 2,8 trilyon yatırım yapan Yunus Evcioğlu’nun, 2013 sonuna kadarki hedefi yaklaşık 16,8 trilyon yatırım yapmak. Büyümesini yakın zamanda dünya çapında açılacak 10 yeni şubesiyle sürdürecek olan Mirano, 2011 sonuna kadar Bakü’de 2 yeni şube açmayı ve yıl sonuna kadar da Dubai’de lezzet severlerle buluşmayı hedefliyor. Seçkin lezzetleri ve kalitesiyle alışkanlık yaratan Mirano, yeni şubelerinde de uygun fiyata sunduğu özel lezzetleri ile taze makarna ve pizza severlerin kalbinde taht kurmayı planlıyor.

Şişmanlatmayan Özel Lezzet “Taze Makarna”

Tarihi milattan öncesine dayanan, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle de en temel besin maddelerimizden biri sayılan makarna İtalyan mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. A, B1, B2 vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, potasyum ve protein yönünden çok zengin olan makarnanın yağ oranı çok düşük olduğundan kolesterol riski de bulunmuyor.

Kuru makarnaya göre daha besleyici ve daha lezzetli olan taze makarna, her İtalyan ailesi tarafından haftada ortalama iki kez tercih ediliyor. Hafifliğiyle kilonuzu korumanıza da yardımcı olan Taze Makarnanın sırrı yumurtanın kullanımı ile çok daha yumuşak ve ipeksi hale gelen hamurundan geliyor. Beyaz un yerine “Semolina” adı verilen özel bir unla hazırlanan Taze Makarna çeşitliliği, kolay hazırlanışı, lezzeti ve besleyiciliği ile fark yaratıyor. Ev yapımı Taze Makarnanın en lezzetli yorumları Mirano Restoranlarında, her damak tadına uygun 300’e yakın reçete ile süslenerek servis ediliyor.

Adres: Ataköy Plus AVM Ataköy, İstanbul
Telefon: 0212 560 75 60
Web: www.mirano.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT