Baykuş Cafe-Bar

Yeme İçme Kafe Baykuş Cafe-Bar

Mutfak Türü: İtalyan Mutfağı

Adres: İstiklal Caddesi Bekar Sokak No: 22 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 88 44

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

`Miss Margarita Yöntemi` ile `Kanlı Düğün` adlı oyunlardan tanıdığımız oyuncu Ülkü Duru, kendi deyimiyle tiyatronun kantinindeki atmosferi, İstiklal Caddesi’nde güzel ve seçkin bir restaurant - cafe- bar olan Baykuş`a taşımış.

Baykuş bir kafe restoran ve geceleri bara dönüşüyor. Genelde sanatçılar takılıyor. Sinemacı, tiyatrocu, yazar, çizer, yönetmen... Bir tek atmak, biraz nefes almak için mutlaka uğruyor Baykuş`a. Gelenlerin çoğu sanatçı ama başka çevrelerden insanlar da geliyor. Ama onlar da ucundan bucağından muhakkak sanatla ilişkisi olan kişiler. Müdavimleri arasında sanat dünyasının çok ünlü isimleri var: Şener Şen, Derya Alabora, Uğur Polat, Zafer Algöz, Taner Birsel, Ali Poyrazoğlu, Atıf Yılmaz, Deniz Türkali, Barış Pirhasan, Yavuz Özkan, Özkan Uğur ve daha birçok tanıdık...

Haftasonu DJ’nin seçtiği müzikler eşliğinde eğlenilen mekan, gece belli bir saatten sonra bir klüp havasına bürünüyor. Dans ediliyor. Bazen de beraberliklerin başlangıç noktası oluyor Baykuş. Burada yaşanan küçük flörtlerden sonra, bir bakıyorsunuz o kadınla erkek ertesi akşam beraber gelmişler. Çünkü çok hoş, Avrupai bir atmosfer ve sohbet var burada. Genelde gelen konuklar birbirini tanıdığı için masadan masaya tatlı atışmalar, konuşmalar görmek mümkün. Tiyatro ve sinema oyuncularının kuliste ya da setteki samimi ortamı tekrar bulabildikleri bir ortam Baykuş. Gelenler rahat ediyorlar.

Daha çok İtalyan yemekleri ağırlıklı bir mutfağı var ama bunun yanı sıra haftasonu özel olarak yapılan pazı dolması gibi değişik ara sıcaklar da sunuluyor. En çok rağbet gören yemekleri makarnaları. Birbirinden güzel çeşitler arasında cevizli ve rokfor peynirli tortellini, ravioli, somonlu fettucini, Baykuş Salatası’nı özellikle öneriyoruz. Genelde pop rock ve latin müzik, çok ağır olmamak kaydıyla da hiphop, tekno ve house müzik çalınıyor. Müşterilerin durumuna göre müzik tarzı değişebiliyor. Gündüz de açık olmasına rağmen 16.00’dan sonra müşteriler yoğunlaşmaya başlıyor.

Ülkü Duru sahibi olduğu mekan için şunları söylüyor: “Baykuşun çok özel bir hayvan olduğunu düşünüyorum. Baykuş, Antik Yunan`da sanatın simgesidir. Ayrıca ben ve çevremdeki insanlar, sanatçı olduğumuz ve baykuşlar gibi geceleri yaşadığımız için bu ismin buraya çok yakışacağını düşündüm... Pek çok nedeni var. Buraya gelen arkadaşlarımız bize mutlaka her gelişlerinde bir baykuş getirirler. Burada herkes tanıdık; tiyatrodan, setlerden birbirine aşina. Hatta çoğu eski dost. Böyle olunca da sanatçılar, oturdukları yerden kalkıp birbirlerinin masasına gidiyor, sohbete oradan devam ediyorlar, bu durumda da garsonların adisyon takibi güçleşiyor. O zaman diyorum ki, `burayı tiyatronun kantinine çevirdiniz yine.” 11.00 – 02.00 arasında servisi olan, otoparkı bulunmayan Baykuş’ta kredi kartları geçerli. Çok rağbet gördüğü için en iyisi siz gitmeden önce rezervasyon yaptırın.

Adres: İstiklal Caddesi Bekar Sokak No: 22 Beyoğlu
Tel: 0212 292 88 44

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT