Dai Pera

Mutfak Türü: Ev Yemekleri, Kafe Türü, Türk Mutfağı

Adres: Yeni Çarşı Caddesi No 54 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 80 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Her öğlen fast food tadında yemekler yemekten sıkılmadınız mı? Oysa annenizin etli yaprak sarması, özenle açtığı incecik ev baklavaları olsa şimdi ne güzel olurdu… Beyoğlu’ndaki şirin mekanında Dai Pera, müptelası olduğunuz geleneksel lezzetleri bir anne titizliğiyle sunuyor

Geleneksel yemek kültürümüzü modern bir anlayışla yaşatan, bizim lezzetlerimizi sıcak mekanında anne eli değmiş gibi taptaze sunan Dai Pera sadece anne yemeği özleyenlerin değil, aynı zamanda Türk mutfağına tutkun yabancıların da uğrak noktası. Dai Pera, Galatasaray Lisesi’nden Fransız Sokağı’na inen sokağın hemen sağında yer alıyor.

Mekana girer girmez içerdeki atmosfere bayılacak ve buraya bir kadın elinin değdiğini hissedeceksiniz. İşte o el, mekan sahibi Arzu Gürdamar’ın eli. Eskiyle yeniyi bir araya getiren Gürdamar, farklı dekorasyon anlayışıyla Dai Pera’ya sıcak bir atmosfer kazandırmış. Sırma zeytinyağından yapılan leziz ev yemeklerinin çok özel şaraplarla birlikte sunulduğu Dai Pera’yı siz de çok seveceksiniz.

Fikir şahane, yemekler leziz mi leziz, mekansa şirin mi şirin… Dai Pera’ya dilerseniz sabahleyin kahvaltıya uğrayın; pişi, kağıtta pastırma, lor üzerine keçiboynuzu pekmezi, acuka, kavurmalı yumurta, kavrulmuş yeşil biberli çökelek ve yumurtalı ekmek gibi çocukluğunuzun lezzetlerini tadın. Öğle yemeği için buyurun; etli kuru fasulye pilav, etli pazı sarması, beğendili kuzu tandır, iç pilav, reyhanlı etli bulgur pilavı, nohutlu mantı gibi anne lezzetlerinin tadına bakın. Akşam yemeğine uğrayın; özenle seçilmiş geleneksel Türk yemekleri eşliğinde çok özel şarapları tadın.

Zengin yemek kültürümüzü en klasik haliyle koruyup bugünün ortamına taşıyan Dai Pera, tüm lezzet tutkunlarını sofrasına davet ediyor…

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT