Lucca Cafe - Restaurant - Bar

Yeme İçme Kafe Lucca Cafe - Restaurant - Bar

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: Cevdet Paşa Cad. No:51/8 Bebek Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 257 12 55

Faks: 0212 257 12 66

Web: http://www.luccastyle.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Lucca günün her saatine hitap eden, sabahları gazete okuyup espresso veya hot chocolate içebileceğiniz, günlük taze patisserieler ve özel çay ve kahve listesinden yararlanabileceğiniz, işten ara verip öğlen çok şık bir yemek yiyebileceğiniz, akşam yemek yiyip, değişik kokteyller ve şaraplar içebileceğiniz, barda çene çalabileceğiniz asıl hedefi insanlara iyi vakit ve kalite sunmak olan şık bir Cafe-Bistrodur.

Menü ve konsept, Lucca`nın sahibi ve işletmecisi Cem Mirap’ın New York`ta yaşadığı yıllarda etkileşimleri ve Türkiye`ye dönmeden önce yaptığı Dünya turu sırasında aldığı notlarla ve mobilyalarla bir araya geldi.

Lucca`nın şık ama rahat, üst düzey ama yapaylık ve soğukluktan uzak olması da hep ana hedeflerdendi. Daha önce Bobos ve Babylon gibi mekanlarda bu stili uygulamış olan Mimar Emir Uras’ın mimarisinin projeye katılmasıyla ve Bebek`in 50`li yıllarda en şık lokali ve daha sonra banka olan bu eski mekanın restore edilmesiyle anlamı latince de Işık olan ve şans (Luck) kelimesinden türemiş LUCCA doğdu. Böyle bir mekanın İstanbul`un en güzel semtlerinden Bebek`te olması doğru bir enerji yaratıyor. Bebek`te herkesin rahat olduğu, sokakla içiçe, merkezi, sahil şeridi, civar ve Etiler`de yaşayan insanlar için gündüz ve gece zevk alabilecekleri bir buluşma noktası noksanlığı vardı ve giderildi.

Lucca`nın en önemli yanları bizce rahat lokasyonu, günün her saatinde ayrıcalık taşıyan yemekleri ve içecekleri, ve şıklık ve sosyalliğin rahatlık ve samimilikle birarada olması. Öğle yemeği çok hareketli geçiyor ve özellikle Etiler ve Bebek çevresinden gelen şık bir kitle görülüyor. Yemekler ve içecekler gündüzleri ayrı bir mönü, snackler ve ev yapımı patisserie ürünleriyle, ve Lucca`nın kendi yaptığı ekmekleriyle ve saat beşe kadar devam eden bir kahvaltı ve Brunch menüsüyle başlarken (günlük tarteletteler, french toast, müsli ve taze meyveler, eggs benedict), gece sadece lucca`ya ait (yaratıcı ama şık ve bilinen tatlarla eklektik füzyon dokunuşlarına sahip) Amerikan ve italyan bazlı daha ağır bir mutfağa doğru geçmekte (Ispanak Soslu pose levrek, Rokfor soslu Bonfile, ördekli pappardelle, Porchini mantarı soslu Lucca Burger). Mezeler & Tapas başlığı altında pane karides, lakerdalı sushi, teriyaki soslu ahtapot gibi ufak lezzetler başlangıç için ideal. Lucca özellikle tek tek seçilmiş Zinfandel, Cabarnet Sauvingon, Pinot Noir gibi şarapların olduğu iddallı bir Yerli ve Yabancı Şarap Listesi ve yaratıcı Kokteyl Listesiyle çok popüler. Lucca`da özel yapılan Mantarlı ve Ricotta peynirli lazanya, el yapımı gnocci, kariesli ravioli gibi makarnaların olduğu bir İtalyan Makarna günü var. Yemeklerde makarnalar, bonfile, somon ve seçilmiş kadeh şarap seçenekleri herkesin tercihiyken, kokteyllere Satsumalı vodka ve martiniler barda yemek yiyip vakit geçiren herkezin favorisi.

Şefi Kerem Delibalta (Circus) Her saate hitap eden bir menusu var. Lucca, hergün 10:00–02:00 arası açık.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT