Feriye Restaurant

Yeme İçme Restoran Feriye Restaurant

Mutfak Türü: Osmanlı Mutfağı, Türk Mutfağı

Adres: Çırağan Cad. No: 40 Ortaköy - 34347 Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 227 22 16-17

Faks: 0 212 236 57 99

Web: http://www.feriye.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
19.yüzyılın ikinci yarısında Osmanlı sultanlarının Topkapı Sarayı`ndan Boğaziçi`nde yaptırdıkları görkemli saraylara taşınmaları ile başlar Feriye Karakolu`nun öyküsü... Beşiktaş`tan Ortaköy`e uzanan Dolmabahçe , Çırağan Saraylarının bir bakıma son noktası olan Feriye Karakolu, dönemin Osmanlı Mimarisinin ilginç örneklerinden biridir. 1995 yılında Kabataş Eğitim Vakfı tarafından restore edildikten sonra , bugün Feriye Lokantası olarak, Boğaziçi`nin bu müstesna köşesinde geçmiş ile geleceğin buluşma noktasını oluşturuyor.

Yazlık ve kışlık iki ayrı mekanda A La Carte Restaurant olarak hizmet veren Feriye Lokantası, yaz aylarında yemekte 400 kişiye, kokteylde 1000 kişiye; kış aylarında yemekte 80 kişiye, kokteylde 120 kişiye hizmet verecek kapasitededir.

19.yy Osmanlı Mimarisi Klasiği Feriye Karakolu, Boğaziçi`nde ağırladığı misafirlerini ister istemez geçmişe götürüyor. Aynı zamanda da günümüzün damak tadına yönelik otantik mutfak kültürünü de post modernist bir anlayışla evrensel boyutlara taşıyor. Feriye Lokantası, ülkemizde 14-15 yıl önce başlayan Osmanlı mutfağına doğru yöneliş ve araştırmaların birikim ve değerlendirmelerini, akademik bulgulara dayanarak üretilen yemekler ile misafirlerine sunmaktadır.

Feriye Lokantası, mönülerini mevsim şartlarına göre düzenlemekte; tabiatın doğal şartlarda ( organik ) sunduğu her türlü gıda malzemesi, süresi boyunca kullanılmaktadır. Çünkü otantik mutfak kültürünü temsil etmenin ilk kuralı mönülerin mevsimlere göre planlanmasıdır. Mönülerde, 12.yy -14.yy veya 19.yy`a ait eski geleneksel yemek reçeteleri, teknikleri özelliklerine sadık kalınarak çağdaş bir anlayışla sunulmaktadır. Mönümüzde, bir 14.yy klasiği olan asma yaprağında pastırma sunulduğu gibi mitolojik yemek pişirme tekniklerden biri olan yağda mantı da, çam fıstıklı balık içi ile doldurularak biber taratorunda sunulmaktadır. 15.yy tekniklerinden safranlı kalkan balığını ızgarada pişirerek; kireç kaymağında kabak lokmasını ise ahududu ezmesi ile sunuyoruz.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT