İpek Palas Restaurants

Yeme İçme Restoran İpek Palas Restaurants

Mutfak Türü: Osmanlı Mutfağı, Türk Mutfağı, Şarapevi, Akdeniz Mutfağı, Uluslararası Mutfak

Adres: Orhaniye Cad. No:9 Sirkeci Fatih İstanbul

Telefon: 0212 520 97 24

Faks: 0212 526 13 02

Web: http://www.ipekpalasrestaurants.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

İpek Palas Otel, 1889 yılında Osmanlı mimari yapısı ile otel olarak yapılmış olup, 1948 yılında ilave kapasite artırımı ile geleneksel mimari yapısı korunarak Padişah Restaurant, Payitaht Restaurant, Frigone House olmak üzere 3 restoran İpek Palas Otel Restaurantları çatısı altında toplanmıştır. Günümüzün geleneksel estetik çizgileriyle 2010`da GYM Mimarlık tarafından modernizasyonları yapılmıştır.

Üç restoranın konseptleri ve menüsü birbirinden farklıdır.

Padişah Restaurant: Akdeniz Mutfağı ağırlıklı olup canlı performanslar, Yunan gecesi, Alaturka gecesi, fasıl gecesi yapılmaktadır.
Sağlık ve beslenme arasındaki güçlü bağlantının bilimsel verilerle somutlaştırıldığı, kaliteli yaşam, sağlıklı yaşlanma gibi kavramlarla belirginleştiği çağımızda, bilimsel araştırmalar Akdeniz Beslenme Modelini işaret ediyor. Türk mutfağı için kebap, tatlı, tahıl kültürlerinin yanında -mutfağımızın tanınmayan bir yönünden- Akdeniz biçimi beslenme geleneğinden de söz etmek gerekmektedir.
İnsanlığın sağlıklı yaşamını devam ettirebilmesi için yeterli ve dengeli bir beslenme alışkanlığını kazanması gibi Yöresel mutfakların özgün yapıları, lezzet ve çeşitliliğinin yanı sıra toplumların sağlıklı beslenmesine verdiği önem ile değerlendirilir.
Bu anlayıştan yola çıkan bizlerde 1889 yılından günümüze İpek Palas Otel olarak; sağlıklı beslenme temelinde geleneksel Akdeniz beslenme mutfak kültürünü misafirlerimize en iyi şekilde sunma gayreti içindeyiz.

Payitaht Restaurant: Medeniyetler Mutfağı (Bizans, Osmanlı ve dünya mutfağı) ağırlıklı olup canlı performanslar, modern Anadolu Folk gösterileri ve müziği, medeniyetler gecesi yapılmaktadır. Konseptimiz bu topraklarda temeli atılan medeniyetlerin Bizans, Osmanlı,Akdeniz mutfak kültürleri ve günümüz gastronomi dünyasının sağlıklı beslenme trendiyle sentezlenerek hazırlanmıştır. Orient baharat çeşitleriyle hazırlanmış özel soslar, özel üretim makarnalar, dondurmalar, ekmekler, çikolatalar ve dünya soslarıyla marine edilmiş et çeşitleri mönüyü oluşturuyor.

Frigone House (Wine House): Bizans dönemine ait ekmek ve şarap çeşitleri ağırlıklı olup Latin-Salsa-Marangue geceleri, İspanyol gecesi, kına gecesi, Romalı kızlar eşliğinde Bizans ekmek ve şarabı gibi aktiviteler yapılmaktadır.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT