La Vecchia Toretta

Yeme İçme Restoran La Vecchia Toretta

Mutfak Türü: İtalyan Mutfağı

Adres: Akaretler Sıraevleri, Süleyman Seba Caddesi No: 1/3 Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 259 30 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Beşiktaş’ta Akaretler yokuşunun altındaki North Shield Pub’ı biliyor musunuz? İstanbul’un en sempatik barlarından biridir. La Vecchia Toretta, işte bu güzel mekanın üst katında Dolmabahçe’den Beşiktaş’a giderken Akaretler sıraevlerinin hemen başında yer alıyor. Mekanın bulunduğu bina ünlü ve başarılı çalışmalarıyla mimarlık tarihimize adını yazdırmış Vedat Tek’in eseri.

La Vecchia Torretta, ahşap zemini, birbirine bağlanan odaları ve dekorasyonu ile bir restaurantdan çok rustik bir evi andırıyor. Zaten dekorasyonu yapan ve restaurantın işletmecisi Teoman Hünal’ın kızı olan Seda Hünal’ın amacı insanların güzel yemekler eşliğinde kendilerini İtalya’nın büyüsüne kaptırmalarıymış. Yani amaca ulaşılmış. Seda Hünal, dekorasyon sırasında Akaretler Sıraevleri’nin eski ve özgün yapısına zarar vermemek için çok dikkatli bir çalışma yapmış. Ayrıntılara da dikkat edilmiş, siyah beyaz eski fotoğraflar ve İtalyan sokak tabelalarının kolonlara resmedilmesi mekana doğal ve sıcak bir hava katıyor. Şöminenin üstündeki antik görünümlü ayna ve restaurantdaki diğer aynalar özel yaptırılmış, sandalyelerle bekleme bölümündeki oturma grubu ve aydınlatmalar ise bit pazarından alınmış.

La Vecchia Toretta’ya girer girmez insan kendini daha iyi hissediyor. Mekanda İtalyan müziği çalıyor. Restaurantın iki yemek salonundan birinin duvarları sıcak bir sarıya, diğer bölümü ise yeşile boyanmış, canlı ve gözü yormuyor. Açık olarak tasarlanan mutfak sayesinde ise müşteriler yemeklerin hazırlanışını görebiliyorlar.

Restaurantta yemekler bir zamanların çok popüler bir mekanı olan Osteria da Mario’nun eski aşçısı Mario Parisi’nin şefliğinde sunuluyor. Mario Parisi’nin hünerli ellerinden Tortellini All’Erbe, Gniocchi Al Gorgonzola ve Tagliatelle fresche ai Funghi Porchini gibi muhteşem makarnalar yemek mümkün, menüde Risotto gibi klasiklerle ahtapot Carpaccio gibi yeni lezzetler birarada. Tabii ki salatalar, tatlılar, kahveler de zengin çeşitlerle sizleri bekliyor. Her gün 12:00 - 14:30 ve 19.00 – 23.00 arası hizmet veren La Vecchia Torreta, İtalyan yemeği sevenler için harika bir lezzet durağı. Rezervasyon şartı aranan La Vecchia Toretta’da kredi kartlarınızı da kullanabilirsiniz.

Adres: Akaretler Sıraevleri, Süleyman Seba Caddesi No: 1/3 Beşiktaş
Tel: 0212 259 30 30

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT