Loft

Mutfak Türü: Bar, Uluslararası Mutfak

Adres: Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Harbiye Beyoglu İstanbul

Telefon: 0212 219 63 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu`nun altında, hizmet veren Loft, kaliteli yemekleri, rahat ve modern dekorasyonu ile şehrin en popüler mekanlarından bir tanesi. Harbiye`deki Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu`nun karşısında bulunan Loft, özellikle Açık Hava’daki konserlerin öncesinde ya da sonrasında İstanbul sosyetesinin mutlaka uğradığı bir yer. Borsa Lokantaları`nın veliahdı Umut Özkanca`nın açtığı Loft yazın da kışın da popülerliğini yitirmiyor.
Loft`un Türkçe’de `düz, geniş, kolonsuz` gibi anlamlar içeriyor. Mekânın dekorasyonu da bu sözcüğün anlamıyla örtüşecek şekilde tasarlanmış. Loft tasarlanırken, mekân bütünlüğünü bozmadan, monotonluktan uzak ve aynı anda farklı amaçlara hizmet eden bir yerleşim yaratmak hedeflenmiş. Merkeze yerleştirilen 10 metre uzunluğundaki bar, yuvarlak masalar ve mekândan soyutlanmak isteyenler için hazırlanan localar, özel ve genel tercihlere aynı anda hitap ediyor. Mekânın önündeki bahçe ve mutfak, cam panellerle bölünerek, yaratılmak istenen bütünleşme tam olarak sağlanmış.
120 kişi kapasiteli Loft`ta yemek-müzik-dekorasyon üçlüsünün uyumu dikkat çekiyor. Lezzet ve sunumun ön planda olduğu restoranın mönüsü, uluslararası tatları bir araya getiriyor. Müzik ise gecenin ilerleyen saatlerine kadar atmosfere göre ayarlanıyor. Etnik, elektro jazz, soft house, chill out tarzları ağırlıklı.
Loft`un sahibi Umut Özkanca dünyaca ünlü şeflerin mezun olduğu New York`taki French Culinary Insitute`de eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye`ye dönmüş ve baba mesleğini yeni bir anlayış getirerek devam ettiriyor. Uluslararası mutfaklardan örneklerin sunulduğu Loft`ta, geleneksel Türk yemekleri de farklı bir anlayışla servis ediliyor. Restoranda en çok tercih edilen yemekler arasında dilbalığı buğulama ve tava, kızarmış köy pilici ve kuzu pirzola, incir ezmeli kaymak dondurmalı profiterol sayılabilir.
Kredi kartları ve yemek çeklerinin geçerli olduğu Loft, trafikten ve karmaşadan kurtulmak isteyenler için ideal bir mekân. Loft’ta otopark problemi de yaşanmıyor. Loft, Pazar günleri 18:00-02.00, haftanın diğer günleri ise 12:00-02:00 saatleri arasında açık. Ancak özellikle hafta sonları çok yoğun olduğundan rezervasyon yaptırmadan gitmeyin.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT