Mavi Yengeç Balık Restorant

Yeme İçme Restoran Mavi Yengeç Balık Restorant

Mutfak Türü: Deniz Ürünleri

Adres: Rıhtım Cad. No:19 Yeşilköy Marina Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 573 76 50

Web: http://www.maviyengec.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Yeşilköy Marinada bulunan Mavi Yengeç, 80 metrekare üzerine kurulu 3 katlı bir balık restorantı.
Ön tarafta, yaz aylarında hizmet veren yine aynı büyüklükte bir bahçe yer alıyor ve mekanın toplam kapasitesi 120 kişi. İçeri girdiğinizde ilk dikkat çeken şey, mekanın dekoru. Kullanılan malzeme standartı, işiçilik ve ortamın genel uyumundan yayılan hava sayesinde, kalite hissi daha ilk anda ön plana çıkıyor.

Giriş katta, salon kısmı olan üst kata göre daha spor (ama aynı zamanda bir o kadar da klas) bir hava yaratılmış ve bu bölüm 20-35 yaş arası genç kesime hitap ediyor. Üst kat daha klasik bir ambiyansa sahip ve 35 yaş üzeri kesimin beğenisi göz önünde bulundurularak hazırlanmış. Her iki katta da ortamdan yayılan sıcak hava kendinizi evinizdeki gibi rahat hissetmenizi sağlıyor ve seçilen malzeme ve genel uyumun kusursuzluğu gerçekten etkileyici.

Restorant Yeşilköy sahilde yer alıyor ve her iki kat ve bahçede deniz manzarası mevcut. Özellikle üst katta pencere kenarında bir masaya oturduğunuzda, Maramara denizine nazır unutulmayacak bir akşam yemeğini garantilemiş oluyorsunuz. Menü incelendiğinde, sunulan çeşitlerin ortamın kalitesine paralel bir zenginlikte olduğu görülüyor. Akla gelebilecek her tür mevsim balığı, en seçkin deniz ürünü mezeleri ve yirmiden fazla şarap çeşidi arasında seçim yapmakta zorlanırsanız, hepsi işinin uzmanı olan güleryüzlü ve candan alakalı hizmet ekibi, sizi yönlendirmek için daima hazır. Restorantın ana spesiyali mekana aynı zamanda adını veren "Mavi Yengeç". Anavatanı Güney Amerika olan bu türe Türkiyenin güney sahillerinde de rastlanıyor. Mavi Yengeç çoğuna göre dünyanın bir numaralı beyaz şarap mezesi. Yurtdışında sadece birinci sınıf deniz ürünleri restorantlarında bulundurulan bu ürün İstanbulda birkaç mekanda bulunabiliyor ve Mavi Yengeç Balık Restorantı bunlardan biri. Genellikle kömürde ızgara olarak tercih edilen bu yengeç türünü, baş ahçı istek üzerine haşlama olarak da hazırlıyor. Restorantın bir diğer iddalı olduğu meze ise kendi mezecileri tarafından kurulan lakerda. Kıvamı insanı hayrete düşürecek kadar iyi tutturuluyor ve sadece torikten yapılıyor. Ana menüye göz attığımızda akla gelebilecek her türlü mevsim balığının mevcut olduğunu görüyoruz ve hemen tamamı biraz da sır olarak tutulan özel usullerle pişirilip önünüze servis ediliyor. İşin sırrının balığın terbiyesinde yattığını söyleyen baş ahçı, çok ısrar eden müşterilere bir kaç ufak ipucu verdiğini belirtiyor.

Bütün bu kalitenin yanında fiyatlara baktığımızda, belirlenen oranın inanılmayacak derecede makul düzeyde tutulduğu görülüyor. Kişi başı içki dahil ödenen fiyat ortalama 50 YTL civarında. Restoranın işletmecisi Tolga Koçyıldır, Mavi Yengeç için birinci ilkenin müşteri memnuniyeti olduğunu belirtiyor ve ilk defa ziyaret eden müşterileri bir hafta sonra tekrar aynı masada akşam yemeğinde gördüklerinde kendilerini başarılı saydıklarını söylüyor.
Özet olarak Mavi Yengeç, muhteşem atmosferi, konumu, işinin uzmanı, güleryüzlü ve cana yakın ekibi, seçkin menüsü ve ilkeli işletmecilik anlayışı ile, bir kere ziyaret ettiğinizde, ilk fırsatta tekrar dönmek isteyeceğiniz birinci sınıf bir mekan.



Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT