Melengeç

Mutfak Türü: Deniz Ürünleri, Türk Mutfağı, Akdeniz Mutfağı, Restaurant

Adres: Arnavutköy Merkez Mahallesi.73.Sokak.No:1 Arnavutköy İstanbul

Telefon: 0212 287 49 61

Web: http://www.melengec.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Melengeç... Arnavutköy`de Ege`yi Yaşamak İçin

Boğaz manzarasının nefis Ege yemekleriyle damak tadına da hitap ettiği Melenegeç, siz lezzet düşkünlerini bekliyor.

Ege ve Akdeniz`in birbirinden lezzetli otlarıyla hazırlanan yemekleri, keşkek, patlıcanlı balık, Tire şiş köfte ve Tire`den özenle toplanmış dutlarla yapılan Şahdutlu tatlısı ve daha birçok tadı denemek için Melenegeç`e bekleniyorsunuz.

Otlar, tarihin başından bu yana insanoğlu tarafından hemdertlerine şifa aramak için, hem de beslenmek için kullanılagelmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi tarih içinden gelen bir ot yeme kültürü yurdumuzda da vardır. Bu düşüncelerden yola çıkan ve damak tatlarımıza Ege ve Akdeniz lezzetlerini de katmayı amaçlayan Melengeç’te yediğiniz tüm yemekler, doğadan toplanarak tazeliklerini kaybetmeden yemeklerde kullanılır. Bu da yemeklerin hafif ve otların şifalarını taşıyan bir hale getirir.

Eski Bekriya Meyhanesi olarak bilinen binasıyla zaten Arnavutköy`ün tüm avantajlarına ve muhteşem manzarasına sahip olan Melengeç, iç mekanında ise İranlı ünlü mimar Babek Sophi ve işletmeci Nevin Filiz`in ince zevklerini yansıtıyor. Etrafta görebileceğiniz her şey ince ve narin el işlerini andırıyor. Buna camların arkasındaki güzellikleri gizlemekten çok süslemek için kullanılan perdeler de dahil.

Öğle yemekleri için rezervasyonla hizmet veren Melengeç, akşamları ise 19:30 ile 22:30 saatleri arasında hizmet veriyor. Servis 22:30`da kapansa da bu samimi ortamda misafirlikler gece yarısına kadar sürebiliyor. Zaten Tire`den özel olarak toplatılmış dutlarla yapılmış olan Şahdutu tatlısının keyfine varmak manzarasnın karşısından ayrılmak için acelenizin olmamasını gerektiriyor.

Melengeç Mönüsünden seçtiklerimiz; Kabak Çiçeği Dolması, Patlıcan Balığı, Keşkek, Ege Usülü Sıyırmalı Enginar, Domatesli Tire Köfte, Turtopu Yağlaması, Okma, Yabani Pazı Kavurması, Acılı Melengeç Spesiyal, Şahdutu.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT