Olivia`s Pizzeria

Yeme İçme Restoran Olivia`s Pizzeria

Mutfak Türü: İtalyan Mutfağı

Adres: Başlık Sokak No.22A Levent Şişli İstanbul

Telefon: 0212 284 57 24

Web: http://www.oliviaspizzeria.com

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
New-york stili pizza 1990`lü yılların başlarında New York şehrinde yapılmaya başlanmış ve Napoli, italya stili pizzaya en yakın çağrışım yapan Amerikan sstili pizzadır. New York stili pizza geniş, ince ve katlanabilen dilimleri ile karakterşze edilebilir.

Geleneksel malzemeleri domates sos ve mozzarella peyniri ile limitli olup ek malzemeler peynirin üzerine yerleştirilmektedir. Geleneksel olarak hamuru elde aç.ılır ve sosu çok hafiftir. Dilimlerin ölçü ve kıvrılma özelliği bazen buna izin vermese de genelde ikiye katlanarak sokakota yenilebilecek hale getirilir.

New York stili pizzanın diğer Amer,kan pizzalarından ayıran en önemli özelliği ince ve elde açılmış hamuru, yüksek glüten içeren ekmek unundan yapılmasıdır. Kimi zaman hamurunun tadının New York şehir suyundaki minarellarden kaynaklandığına inandıldıüından bazı farklı eyaletlerden oizza üreticileri otantikliği korumak adına şehir suyuu naklederek kullanmışlardır.

Ny stili pizza genellikle hem dilim hem de bütün olarak satılmaktadır. Dilimler genellikle 8 parça büyük boy -45 cm- den alınır, ancak değişik türler de mevcuttur. Dilim olarak satılan pizzalar genellikle sade veya malzemeli olabilir. Ny pizzerialarında hemen servis edilmeye hazır sade dilimler her daim olur ve tekrar ısıtılmadan önce üzerine malzeme eklenebilir.

Pizzalar genelde kuru kırmızı biber, sarımsak tozu, rendelenmiş parmezan peyniri ve kekik gibi çeşnilerle birlikte servis edilir.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

istanbulda yiyebileceginiz en lezzetli pizza kesin tavsiye ederim
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT