Parsifal Vejetaryen Restoran

Yeme İçme Restoran Parsifal Vejetaryen Restoran

Mutfak Türü: Vejeteryan Mutfağı

Adres: İstiklal Caddesi Kurabiye Sokak No:9/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 25 88

Web: http://www.parsifalde.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

İspanya’da yapılan uluslararası bir yarışmada ve ülkemizdeki çeşitli yarışmalarda “En İyi Vejetaryen Lokantası” seçilmiş; kaliteli, sağlıklı, dengeli ve hesaplı beslenmek isteyen herkes için seçilebilecek uygun yerlerin başında gelen, vejetaryenlerin yanısıra et sevenlere de hizmet sunan bir mekan: Parsifal.

1997’de açılan Parsifal, Taksim`in göbeğinde ama karmaşadan uzak, dinlendirici, iki katlı, 35 kişi kapasiteli küçük ve oldukça şirin bir yer. Ahşap ağırlıklı dekoru, huzur veren ortamıyla yorulmadan yemek yiyip bir şeyler içmek isteyen, sıcak sohbetleri özleyen bilinçli bir topluluk tarafından tercih ediliyor. Seçkin bir arşivden alınmış parçaların oluşturduğu müzikler kaliteli yemeklere ve keyifli saatlere eşlik ediyor.

Parsifal`de, saygı ve hizmet anlayışı hiçbir zaman değişmiyor. Müşteri bir su içip gitse de masayı donatsa da mekana daha girer girmez hissedilebilecek o samimiyet bozulmuyor. Çünkü işletmeciler, su içmek için bile tercih edebilecek binlerce yer olduğunu biliyorlar. Parsifal`deki hizmet her gelene yanıt veren ve mutlu eden bir düzeyde. Örneğin Parsifal’deyken baş ya da mide ağrısınız tutarsa ve yanınızda ilaç yoksa hiç eczane arama derdine girmeyin, aradığınız birçok çok şey Parsifal`de var. Ayrıca Parsifal, Türkiye’de bir ilke imza atarak görme engelliler için Braille alfabesiyle yazılmış özel bir mönü hazırlamış ve görme engelliler mönüde ne olduğunu garsonun yardımı olmadan da okuyabiliyorlar. Tüm bunlar işletmecilerin konuklara verdiği önemin göstergeleri.

Parsifal’in porsiyonları oldukça doyurucu, menüsü hayli geniş. İşletmeci Ayfer Uzunoğulları‘nın yurt dışından getirttiği kitaplardan, kendi mutfağından ve müşterilerden aldığı tariflerle hazırladığı zengin menüde Balkan, Bulgar ve Rum yemeklerinin yanısıra unutulmaya yüz tutmuş Musevi mutfağından yemekler de var. Pişirilen yemek öncelikle işletmeciler tarafından tadılıyor, beğenilmezse satışa sunulmuyor ve müşterilere yemeğin kalmadığı söyleniyor. Vejetaryen mutfağının değişik örneklerinin sunulduğu Parsifal’de mevsimine göre her gün değişik bir çeşit bulmanız mümkün. Günün yemeği olarak sunulan yiyecekler mönüde bulunan diğer sebze yemeklerini tamamlıyor. Yemekten önce açlığınızı bastırmak için servis yapılan ballı mısır ekmeği ve tereyağını tadına doyamayıp fazlaca yerseniz midenizde başka bir şeye yer kalmadan masadan kalkmak zorunda kalabilirsiniz. Ispanaklı börek, vejetaryen drop, soyalı içli köfte, soya soslu kabaklı tavuk, süzme yoğurt soslu ev mantısı, ızgara hellim peyniri, mantar köfte, patlıcanlı Rum közlemesi, cevizli pırasa köftesi, kaşkarikas (kabak kabuklarından ilginç bir yemek), patlıcanlı gül böreği, mafiş (bir tatlı çeşidi), dondurma soslu sakız muhallebisi, buzla muzla (buz, süt, neskafe ve muzla yapılan bir içecek), özel yapım erik suyu Parsifal’in menüsündeki bazı seçenekler. Tüm bu lezzetleri doyasıya ve üstelik son derece uygun fiyatlarla tadabilirsiniz.

Her gün 11.00 - 23.00 saatleri arasında açık bulunan Parsifal’de yemeklerin yanı sıra çay ve kahve çeşitleri de servis ediliyor. Parsifal’da kredi kartları ve yemek çekleri geçiyor. Rezervasyon yaptırmanıza gerek olmayan Parsifal’in yakınındaki otoparklardan yararlanabilirsiniz.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Bütün Kartlar Gecerli

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT