Tenedos Balıkçısı

Yeme İçme Restoran Tenedos Balıkçısı

Mutfak Türü: Deniz Ürünleri

Adres: Katip Mustafa Çelebi Cad. Meşelik Sokak No:12/A Z+1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 26 41 - 51 - 61

Web: http://www.beyoglutenedosbalikcisi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

İspanyol seyyah Clavijo, 1403`te Bozcaada`ya geldiğinde üzüm bağları, meyve ağaçları, tavşanlar ve büyük bir kalenin yıkıntılarıyla karşılaştı, ancak yerleşik kimse bulamadı.

2011 yılında Bozcaada`ya giden bir kimse ise üzüm bağları, meyve ağaçları, büyük bir kale, enfes yemekler yapan restoranlar, çeşit çeşit ada şarabı satan dükkanlar, cıvıl cıvıl bir çarşı ve dost canlısı bir halk ile karşılaşır.

Bozcaada, bir kez gidenin bir daha vazgeçemediği destinasyonların başında gelir. Adanın lezzetleri ise bambaşkadır. Ada`nın soğuk sularından çıkan balıklar, enfes ve lezzeti az bulunur mezeler, zeytinyağları, bu adaya olan gurme merakını da arttırıyor.

TENEDOS yani Bozcaada Beyoğlu Tenedos Balıkçısı, sadece adanın ismini alıp Taksim`e getirmemiş, aynı zamanda adanın deniz kültürü, balıkları ve deniz mahsüllerini de buraya taşımayı ilke edinmiş.

Bozcaada`lı balıkçıların paraketa (yani olta avcılığı) usulü ile yakaladıkları balıkları günlük olarak soğuk zincir yöntemi ile frigolu araçları tarafından tazeliği korunarak dükkana getirip servise sunuyor. Tenedos`ta; kalamar ve ahtapot mevsiminde deniz kestanesi havyarı yörenin tarzına uyularak hazırlanıyor.

Sunulan mezelerin çeşitliliği, yöresel ege otları, Rum usülü balık mezeleri ve adanın kendine has diğer zeytinyağlıları ile peynirleri de eklenerek zenginleştiriliyor. Tenedos ise bu lezzetlere kendi yorumunu ekleyip müdavimlerinin beğenisine sunuyor. Hepinizi bu muhteşem lezzetleri keşfetmeye bekliyor.

Park Yeri Yok

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT