Ziya Şark Sofrası Florya

Yeme İçme Restoran Ziya Şark Sofrası Florya

Mutfak Türü: Kebap-Et

Adres: İstanbul Caddesi No:3 Florya Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 663 88 40

Faks: 0212 662 37 98

Web: http://www.ziyasark.com.tr/

E Posta: florya@ziyasark.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

“Geleneksel ve ulusal değerler ancak sahip çıkılırsa yaşarlar ve gelecek nesillere aktarılabilirler. Birçok medeniyete beşiklik yapmış coğrafya üzerinde olağanüstü bir yemek sentezi oluşturmuş olan atalarımızın mirasına sahip çıkmak zorundayız. Bırakın dışarıdan yemek kültürü ithal etmeyi bizim o eşsiz mutfağımızı ve yemek kültürümüzü dünyaya yaymamız gerekir.” düşüncesini kendine misyon edinen Ziya Şark Sofraları klasik Türk mutfağının doyulmaz lezzetlerini modern tekniklerle fakat orjinalitesini asla bozmadan beğeninize sunuyor.

Restaurantı tanımak için önce kısaca etin mutfağımızdaki yer ve önemine değinmekte yarar var. İnsanoğlunun ot ve çiğ etle başlayan yemek macerası ateşin bulunup pişmiş etin tadına varılmasıyla zamanla sanata dönüştü;Türk mutfağı bu sanatın en önemli ekollerinden biridir. Türk yemek kültüründe ana yemek ettir. Düğünlerde, kutlamalarda mutlaka et yenir. Etten süzülüp mangala damlayan yağın kokusu kendimizden geçirir bizi. Edebiyatımıza bile girmiştir et ve kebap. Sevgiliye duyulan özlemden yanar yürek kebap olur...

Et kültürümüzün en belirgin özellikleri, eti küçük parçalara ayırarak, pişirmek, çok pişmiş yemek ve yanında mutlaka pişmiş yada çiğ sebze bulundurmaktır. Yemeğe çorbayla başlanır. Sonra ana yemek olarak et gelir. Et yemeği pirinç yada bulgur pilavıyla takviye edilir. Üzümlü, domatesli, havuçlu, bezelyeli, fıstıklı... türlü türlü pilavlar. Zeytinyağlılar, salatalar, turşular, yeşillikler, acılı ezme gibi yan ürünler sofrada yerini alır. Yemekten sonra tatlı yenilir, tatlı konuşulur. Sütlaç, tavuk göğsü, keşkül , aşure, baklava, künefe. Tabi hepsinin üstüne tiryakiler için gelsin kahveler. Sade, orta, şekerli, kallavi, yandan çarklı...

Bu engin kültürün eşsiz örnekleri Ziya Şark Sofrası ayrıcalıklarıyla sunuluyor. Pedagoji uzmanı eğitimciler tarafından yöneticilere yönetim ve yönlendirme eğitimi, salon çalışanlarına diksiyon, beden dili, müşteri tatmini konularında eğitim veriliyor. Kaliteyi yakalamak amacıyla kurulan Araştırma Geliştirme Departmanı’nda üretimde gerekli hijyenik tedbirlerin alınıyor, tüm ürünlerin besin ve enerji değerlerini kapsayan tablolar oluşturuluyor. Ziya Şark Sofraları’nın misafirleri ne kadar protein, ne kadar karbonhidrat, ne kadar yağ aldıklarını biliyorlar. Ayrıca bu ünite kalite standardını koruyarak her zaman ve her şubede bir ürünün hep aynı kalitede çıkmasını sağlıyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Tüm kredi kartları geçerlidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT