Patlıcan Kebabı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: 1/2 kg. kuşbaşı koyun eti
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin
1/2 kg. domates
1 kg. patlıcan
maydonoz
karabiber
et suyu
tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Patlıcanları alaca soyup, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Tuzlu su dolu bir kapta 30 dk. bekletin. Ayrı bir tencerede Kuşbaşı eti bir tencerede karıştırarak kavurun, suyunu çektiğinde bir çorba kaşığı zeytinyağı dökün ve etleri zeytinyağında karıştırarak hafifçe kızartın. Kızartılan patlıcanları tavadan çıkarıp, bir tepsiye dizin. Bütün patlıcanlar kızardığında, üstüne diğer tencerede kızartılan eti boşaltın. Kabuğu soyulmuş domatesleri ince doğrayın ve biraz tuz, karabiber ve bir kaşık margarinle birlikte tencerede koyu bir salça oluncaya dek pişirin. Bunu tepsideki patlıcan ve etlerin üzerine boşaltın. Yeterli miktarda et suyu ilave edip, orta ateşte pişirin. Kebap suyunu çektiğinde ateşten alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT