Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 500 gr. kuzu kuşbaşı
6 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet çarliston biber
4 adet sivribiber
3 adet domates
20 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
tuz - karabiber
2 su bardağı sıcak su

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kabuğu soyulmuş 2 adet domatesi küp küp doğrayınız. Çarliston ve sivribiberleri ayıklayıp - doğrayınız. 4 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırıp etleri kavurunuz. Etler rengini alıp - suyunu çekince - soğanları ekleyip - pembeleşinceye kadar kavurunuz. Doğranmış biberleri ekleyip - sote ediniz. Un ve salçayı ekleyip - kokusu gidene kadar pişiriniz. Sıcak suyu - doğranmış domatesleri - kırmızıbiberi - kekiğinin yarısını - tuz ve karabiberi ekleyip - etler yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Kalan 1 adet domatesi dilimleyiniz. Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp - domates dilimlerini ve kekiğin kalan yarısını birlikte sote ediniz. Servis tabağına aldığınız kekikli soğanlı kuzu kebabını - kızarmış kekikli domatesler ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT