`Yemek`e Dair...

Etkinlik Atölye Kurs `Yemek`e Dair...

Tarihler: 14 Nisan 2004 Çarşamba ~ 14 Nisan 2004 Çarşamba Çarşamba Günleri Saat: 19:00 - 22:00

Yer: Bilgi Üniversitesi (Dolapdere)

Ücret: Toplam Ücret: 420.000.000 TL

Nereden Alınır: www.bilgi-egitim.com

Adres: Kurtuluş Cad. No:47 Dolapdere Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 253 4700

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trNis 14, 2004 ~ Nis 14, 2004
Süre: 7 Hafta / 21 Saat
Başlangıç Tarihleri: 5 Kasım 2003 / 14 Ocak 2004 / 14 Nisan 2004
Eğitmen: SERAY ÖZTÜRK
Geçmişte sadece mevsimin getirdikleri yenirdi. Peki şimdi ne yiyoruz? Nasıl yiyoruz? Yeni nesil aşçılar artık, ağır ve karmaşık hazırlanan reçeteleri bir tarafa bırakıp daha basit ama daha geleneksel yöntemlerle, hızla değişen yaşam ve üretim koşullarına paralel, besinlerin sağlıklı, taze ve doyurucu olmasını temel alan yeni bir beslenme anlayışı geliştirdiler. Mutfakta lezzeti ve yaratıcılığı ön plana çıkaran "Yemek`e Dair"de, keyifli pratik çalışmaların yanısıra, domatesin tarihçesinden, kabartma tozunun marifetlerine, tuz ile unun gizli aşkına ve şekerle olan nefretine kadar pek çok teorik bilgi de yer alacak ve her atölyede birlikte yemek yenecektir. Katılımcılar, farklı ihtiyaçlar ve durumlar için uyumlu mönüler ve listeler hazırlayabilecek, doğru seçilmiş malzemeler ile pişirme ve süsleme tekniklerini kullanarak yemeklerini hazırlayabilecek ve masa donatma ve servis açma incelikleriyle keyifli sofralar kurabileceklerdir. Amaç katılımcının nasıl ve neyi yediğini de göz önüne alarak, kendi damak tadını keşfetmesini sağlamak ve gerçekleştirilmesi kolay "kendi mutfağı"nı yaratmakta ona yol göstermektir. Bilinçli ve bilgili yemek, bilerek pişirmek, bilerek karıştırmak için…
PROGRAM: Yemeğe nasıl başladık?, Psikolojide beslenme, Dünya mutfakları turu, sebze meyve göçleri, tarihte beslenme, Biyoloji…vitaminler, mineraller, dengeli beslenme, Kullanılacak malzemelerin aritmetiği, Yemek tarifleri, mönü hazırlama, Kahvaltılar: uzun-sağlıklı-taze-dinamik, Günlük yemekler / aile için-düşük kalorili-diyet, Davetler, Mevsimden büfeler, Mevsim yemekleri; tatlıları ve tarifleri, Konuk eğitmenlerle sohbet, Kendi mutfağını yaratmak.
istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu