1. Geleneksel Tebeşir Festivali (5-6 Haziran 2004)

Etkinlik Festival 1. Geleneksel Tebeşir Festivali (5-6 Haziran 2004)

Tarihler: 05 Haziran 2004 Cumartesi ~ 06 Haziran 2004 Pazar 5-6 Haziran 2004

Yer: Barbaros Hayrettin Paşa Parkı

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: www.tebesir.com

Adres: Barbaros Hayrettin Paşa Parkı, Beşiktaş (Deniz Müzesi yanı) Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 283 41 24

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trHaz 5, 2004 ~ Haz 6, 2004
1. GELENEKSEL TEBEŞİR FESTİVALİ : TebesirFest’04
Tebeşir Bizden, Resim Yapması Sizden !

Tebeşir.com tarafından organize edilen TebeşirFest’04, Siemens Mobile ana sponsorluğunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, 5-6 Haziran 2004 tarihlerinde Beşiktaş’taki Barbaros Hayrettin Paşa Parkı’nda (Deniz Müzesi’nin yanı) gerçekleşecek.

Benzerleri yurtdışında Amerika, Hollanda, Fransa ve İtalya’da her sene düzenlenen bu festivali, Türkiye’de ilk kez Tebeşir.com organize ediyor. Haftasonu boyunca Alem FM ve Radio Madio’nun kesintisiz müziği eşliğinde, yerli ve yabancı ressamlarla birlikte yüzlerce lise ve üniversite öğrencisi tebeşirlerle zemine çeşitli resimler yapacaklar.
Festivale Katılacak Yabancı Sanatçılar: Julie Kirk, Melanie Stimmel, Mark S. Cummings

İstanbul’daki tüm lise ve üniversitelerden geleceköğrenciler ve resme ilgi duyan herkes, Kabataş Erkek Lisesi Kışlalı Salonu’nda saat 17:00’de, Julie Kirk’in yapacağı ‘workshop’a katılıp tekniği bizzat profesyonellerden görecek, ertesi gün festival alanında uygulayabilecekler. Festival süresince gündüz saatlerinde müzik yayını, yarışmalar ve çekilişler olacak; ürün sponsorları Lipton Ice Tea, Cheetos ve Egos tarafından promosyon ürün dağıtımı ve tanıtımı yapılacak. Catering sponsoru olan Muratcan Catering, organizasyona katılan ve resim yapanların yemek ve içecek ihtiyacını karşılayacak. Açılış ve kapanışa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ katılacak ve ikinci günün sonunda bir tören yapılarak, yabancı ressamlara plaket ve resim yapan herkese katılım belgesi verilecek.

Ayrıca, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve TEGV gibi eğitime destek veren vakıflar iki gün boyunca festival alanında standlarıyla yer alacak, resim çalışmalarına katılacak ve gönüllülükle ilgili çeşitli aktiviteler yapacaklar. Festival sırasında ve sonunda çalışmalar İFSAK’dan gelecek fotoğrafçılar tarafından görüntülenerek, festival sonrasında Taksim Metro’da ve bir sanat galerisinde sergilenecek. Uygun olan fotoğraflar kartpostal haline getirilerek vakıflar yararına satışa çıkarılacak.

Tebeşir.com’un Satış ve Pazarlama Yönetmeni Gülçin Çakır, “Yurtiçi ve yurtdışı eğitim ile ilgili her türlü bilgi, haber, link ve aktiviteleri içeren Türkiye’nin en geniş kapsamlı eğitim sitesi ve dikey portali olan Tebesir.com olarak, tüm dünyada büyük katılımlarla gerçekleşen çok keyifli bir festivali Türkiye’ye getirmekten büyük gurur duyuyoruz. Profesyonel ressamların yanısıra, her yaştan öğrenci, öğretmen ve resme ilgi duyan herkesi, iki gün boyunca bizimle çok renkli bu festivalde keyifli vakit geçirmeye davet ediyoruz.” dedi.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu