400. Yılında Osmanlı – Hollanda İlişkilerinin Başlangıcı

Etkinlik Panel 400. Yılında Osmanlı – Hollanda İlişkilerinin Başlangıcı

Tarihler: 10 Mart 2012 Cumartesi ~ 10 Mart 2012 Cumartesi saat:15:00

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Ücret: Ücretsiz

Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 65 Tepebaşı - Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMar 10, 2012 ~ Mar 10, 2012

Pera Müzesi’nde “Sultanlar, Tüccarlar, Ressamlar” sergisi kapsamında panel: 400. Yılında Osmanlı – Hollanda İlişkilerinin Başlangıcı

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, “Sultanlar, Tüccarlar, Ressamlar” sergisi kapsamında 10 Mart Cumartesi günü saat 15:00’de Pera Müzesi Oditoryumu’nda Gül İrepoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Dr. İsmail Hakkı Kadı ve Rijksmuseum Amsterdam’dan Eveline Sint Nicolaas’ın katılımıyla gerçekleşecek “400. Yılında Osmanlı – Hollanda İlişkilerinin Başlangıcı” başlıklı bir panel düzenleniyor.

Panelde, Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik, ticari, kültürel ve sanatsal ilişkilerin erken dönemlerini tarihsel veriler ve sanat eserlerinin rehberliğinde mercek altına alınacak.

Hollanda ile Türkiye arasında 400 yıllık diplomatik ilişkiler 1612’deki ilk Hollanda büyükelçisi Cornelis Haga’nın çabaları sonucunda Sultan I. Ahmed’in verdiği ilk kapitülasyonlarla başlar. 17 ve 18. yüzyıllarda Levant Ticaret İdaresi tarafından koordine edilen deniz ticaretiyle Hollanda gemileri, Osmanlı İmparatorluğu’na Leiden kumaşı, gümüş para ve başka ürünler getirmiş; Hollanda’ya Ankara yünü, pamuk, ipek ve başka pek çok ürün taşımışlardır. Levant Ticaret İdaresi’nin Amsterdam Belediye Sarayı’nda bulunan ofisi Osmanlı İmparatorluğu’na ait çeşitli resim ve haritalara ev sahipliği yapmış; 18. yüzyıl başlarında büyükelçi Cornelis Calkoen’un Jean Baptiste Vanmour ve Okulu’na ait eserlerden oluşturduğu, bugün Rijksmuseum bünyesinde korunan koleksiyonun da bir kısmı bu ofisin duvarlarında sergilenmişti.

Panel Bilgisi
10 Mart Cumartesi, 15:00
Pera Müzesi Oditoryumu

400. Yılında Osmanlı – Hollanda İlişkilerinin Başlangıcı
Gül İrepoğlu
Dr. İsmail Hakkı Kadı / İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Eveline Sint Nicolaas / Rijksmuseum Amsterdam<

Etkinlik ücretsizdir.

Panel dili İngilizcedir. Türkçe simultane tercüme yapılacaktır.

Önerilenler
istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu