Ebülfez Ferecoğlu - “Su Perisinin Dokunuşları”

Tarihler: 21 Mayıs 2012 Pazartesi ~ 16 Haziran 2012 Cumartesi

Yer: Marjinart Gallery

Adres: Şehit Muhtar Mah. Taksim Akarcası Sok. No: 4/4 Taksim Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 16 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 21, 2012 ~ Haz 16, 2012

Ressam Ebülfez Ferecoğlu, 4 Mayıs – 16 Haziran tarihlerinde, Marjinart Gallery’de, “Su perisinin dokunuşları” kişisel suluboya sergisi düzenliyor. Daha çok yağlıboya tablolarından bildiğimiz Ferecoğlu için suluboyanın ayrı bir yeri var. Alışılmışın dışında bir üslupla suluboya çalışan sanatçı Rusya’da yapılan bir yarışmada birincilikle ödüllendirildi. Az renkli ve tekrar eden geleneksek suluboyaya karşı Ferecoğlu’nun suluboyası çok renkli, yaratıcı, modern…

Ferecoğlu’nun Marjinart Gallery’deki “Su perisinin dokunuşları” suluboya sergisindeki çalışmalar daha çok kadın teması üzerine yoğunlaşıyor. Çünkü sanatçı suluboyayı da kadınlara benzetiyor, “…kadınlar her zaman ilgi isterler, küstürürseniz barışması çok zordur, ihmale gelmezler, suluboya da böyledir” der. Sergide kadınların hayatından, duygu ve düşüncelerinden yola çıkarak günlük yaşam içindeki eylemlerinden oluşturduğu kompozisyonlarda renkliliği, canlılığı, tutkuyu, sevgiyi, şefkati, aşkı, beklentileri, sosyalleşmeyi, sorumlulukları, rolleri kısaca kadına dair yansımaları suluboyanın yumuşak, barışçı ruhuyla anlatıyor.

“Su perisinin dokunuşları” diye tanımladığı suluboya macerasında yaşamın akışındaki rutinler, sıradan şeyler bile masalsı, fantastik bir hal alıyor. “Su perisinin dokunuşları” ile kapılar sihirli bir diyara açılır ve yaratıcı, özgür, renkli bir dünyada buluruz kendimizi. Ebülfez Ferecoğlu’nun suluboyaları böyledir. Suluboya tekniğinin ve ruhunun usta temsilcisi Ferecoğlu, sanatının ilk yıllarında Rusya’da yapılan bir yarışmada farklılığı, özgünlüğü ve yeteneği ile dikkat çekmiş ve birincilikle ödüllendirilmişti.

Ebülfez Ferecoğlu Suluboya Workshop, 5 ve 19 Mayıs tarihlerinde Marjinart Gallery’de…

Sergi süresince suluboyada uyguladığı yöntem ve teknik konusunda da workshop verecek olan Ferecoğlu; Suluboya kağıdını önce suda bekletiyor, daha sonra emici olmayan bir zemine yayıyor ve belli bir kıvama geldiğinde ise üzerine sulu boya ile çizmeden sadece renkleri lekeler halinde yayarak kompozisyonu soyut bir şekilde ortaya çıkarıyor, son etapta detaylarla formlar belirmeye başlıyor. Ebülfez Ferecoğlu, suluboya taktiklerini, 5 ve 19 Mayıs Cumartesi günlerinde saat 14:30’da Marjinart Gallery’de sanatsever izleyicilere ve sanatçılara uygulamalı olarak sunacak.

Ebülfez Ferecoğlu “Su perisinin dokunuşları “ kişisel suluboya sergisi Marjinart Gallery’de, 4 Mayıs Cuma günü saat 18:00 de açılış daveti ile başlayacak olan sergi, Pazar ve Pazartesi günleri hariç 11:00-19:00 saatleri arsında, 16 Haziran Cumartesi akşamına kadar izlemeye açık olacak.

www.marjinart.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT