Gabriele Heidecker - Art Sphere İstanbul

Tarihler: 20 Nisan 2011 Çarşamba ~ 14 Mayıs 2011 Cumartesi

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Boğazkesen Cad. No: 76/B Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 80 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 20, 2011 ~ May 14, 2011

Alman sanatçı Gabriele Heidecker “Art Sphere Istanbul” başlıklı sergisi ile Pg Art Gallery Tophane’de izleyicilerle buluşuyor.

On yıldır tüm dünyadaki sanat fuarlarını gezen Berlin asıllı Gabriele Heidecker, yoğunluğundan, enerjisinden etkilendiği fuar ortamlarını fotoğraflarıyla belgelerken yakaladığı imgeleri başarıyla kendine ait birer sanat nesnesine dönüştürüyor.

Çalışmaları Hatje Cantz yayınevinden çıkan Art Affairs’te toplanan sanatçı bu kitabında, Art Basel, Miami Beach, Frieze, ARCO, Fiac ve Art Cologne gibi önemli sanat etkinliklerinde rol alan baş kahramanları görselleştiriyor. Heidecker için bu projenin asıl önemi, sanat piyasasının kendisini bir sanat eseri olarak göstermesinde saklı. Sıkılmış galericilerden, bitap düşmüş ziyaretçiye, tanınmış küratörlerden, güçlü koleksiyonerlere kadar herkes ve her detay onun kamerasının objektifine yansıyor.

Giderek birer karnaval ortamını andıran fuarlarda çekilmiş karelerde, sergilenen sanat eserleri ile sanat ortamının başrol oyuncularının birbiri içinde eridiği farklı bir görsellik sunuyor sanatçı. Onun fotoğrafları belge olmanın çok ötesinde, keskin bir gözün yakalamayı başardığı sanatsal bir pratik oluşturuyor. Sanatçıya göre fuar fenomeni kendi dili, boyutları, zamanı olan ve keşfedilmeyi bekleyen farklı bir dünya.

Son yıllarda Batı’ya alternatif bir pazar olarak parlayan bölgeleri de ziyaret eden Heidecker, 2009 ve 2010’da Contemporary İstanbul’da çektiği fotoğraflarıyla Türkiye çağdaş sanat ortamına özgün bakış açısıyla yaklaşıyor. Pg Art Gallery’deki seçkide tüm dünya fuarlarından sahnelere yer verilirken, İstanbul sanat ortamının dinamik yapısının yansıdığı fotoğraflar da yer alıyor.

1945 Almanya doğumu olan Gabriele Heidecker, Berlin’de yaşamakta ve çalışmaktadır. State Academy for Fine Arts’ta gördüğü sanat eğitiminin ardından University of Stuttgart’ta Sanat Tarihi eğitimi almıştır. Farklı alanlarda üretim ve araştırma gerçekleştiren Heidecker, Art Affairs fotoğraf projesine 2001 yılında başlamış, en son Basel’de 2008’de bu seriden ‘Art Affairs Photographs’ ile Galerie Beyeler’de yer almıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT