Yaşayan Mirasımız Selçuklu Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

Tarihler: 10 Ocak 2014 Cuma ~ 17 Ocak 2014 Cuma

Yer: Dolmabahçe Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 10, 2014 ~ Oca 17, 2014

İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak, modern dünyamızın hızlı değişim sürecinde kaybolmaya yüz tutmuş Geleneksel Türk Sanatlarımızı tanıtmak, bu sanatlara olan ilgiyi canlı tutmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olmak amacıyla, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sponsorluğunda 24 Ekim – 17 Kasım 2013 tarihleri arasında ilkini düzenlediğimiz Yaşayan Mirasımız “Selçuklu” Sergisi’nin ikincisi ise, 7–17 Aralık 2013 tarihleri arasında ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı sponsorluğunda, Hz. Mevlâna’nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Sergilerimizde; Hüsn-i Hat, Tezhip, Ciltçilik, Katı’, Minyatür, Ebru, Ahşap Oymacılığı, Kalemişi ve Mozaik sanat dallarında ulusal ve uluslararası platformlarda isim yapmış değerli sanatçılarımızdan, A.Mahmut Peşteli, Atilla Yusuf Turgut, Faruk Dinçer Eratlı, Faruk Taşkale, Fisun Onomay, Fuat Başar, Gürcan Mavili, Gürkan Pehlivan, Güvenç Güven, Hülya Dillek, Hüsamettin Yivlik, Hüseyin Gündüz, İslam Seçen, Melis Uludağ, Meryem Güney, Meyçem Ezengin, Münevver Üçer, Nursen Güven ve Özcan Özcan’ın, topraklarımızda varlığını sürdürmüş Selçuklu medeniyeti eserlerini, kendi birikim, zevk ve yaratıcılıklarını da kaynaştırarak tasarladıkları eserleri özel koleksiyon niteliğindedir.

Açılışı 10 Ocak 2014 Cuma günü saat 15.00’de yapılacağı ve geçmişle gelecek arasında köprü kuracak sergimiz, 10 - 16 Ocak 2014 tarihleri arasında da Saray Koleksiyonları Müzesi “Dolmabahçe Sanat Galerisi”nde sanatseverlere buluşacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT