Ali Campbell`s UB40

Etkinlik Konser Parti Ali Campbell`s UB40

Tarihler: 22 Ocak 2011 Cumartesi ~ 22 Ocak 2011 Cumartesi - Saat: 23:30

Yer: Matine 216

Ücret: 67,00 TL, Stand: 525,00 TL (Fiyat 6 kişiliktir)

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Matine 216

Adres: Fenerbahçe Burnu, Fenerbahçe Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 355 77 91

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trOca 22, 2011 ~ Oca 22, 2011

‎22 Ocak`taki UB40 KONSERİNE DAVETİYE VERİYORUZ! Facebook sayfamızdaki haberin altına "davetiye istiyorum" yazan istanbul.net.tr facebook üyelerinden ilk 5`i çift kişilik davetiyeleri kazanacak!
HEMEN ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYIN!"

UB40
ALI CAMPBELL’S UB40

“Red Red Wine”, “Can’t Help Falling In Love”, “Don’t Break My Heart” gibi unutulmaz klasikleriyle tüm dünyada milyonlarca hayranı olan, 24 stüdyo albümüyle 60 milyonu aşkın satış rakamı elde eden dünyaca ünlü UB40’nin solisti Ali Campbell ve grubu yıllar sonra yeniden Türkiye’de hayranlarıyla buluşuyor. Anadolu yakasının ilk performans merkezi MATINE 216’da gerçekleşecek bu büyük buluşmayı sakın kaçırmayın.
Yeni sezona UB40 ile merhaba diyen MATINE 216`nın sezon içindeki diğer konser programları da pek yakında açıklanacak..

UB40
UB40 grubu adını, kurulduğu dönemde İngiltere Hükümeti İş ve İşçi Bulma Kurumu`nun İşsizlik Yardımı Talep Formu başlığından almıştır (UB 40: Unemployment Benefit, Form 40)
Arkadaşlıkları lise yıllarına dayanan grup üyeleri ilk enstrümanlarını, grubun solisti Ali Campbell’in karıştığı bir bar kavgası sonrasında aldığı 4000 pound tazminatla almıştır. Grubun ilk albümü “Signing Off” 6 Eylül 1980’de yayınlandıktan sadece 1 ay sonra İngiltere Müzik listelerine girerek 2.sıraya ulaşmış ve 72 hafta boyunca listelerde kalmıştır. Albümün adının “Signing Off “ olmasının sebebi, grup üyelerinin albüm piyasa sürüldükten sonra aldıkları İşsizlik Yardımından vazgeçmelerinden dolayıdır.

Grubun İngiltere’deki büyük başarısına rağmen, Amerika’daki popularitesi ancak 1983 yılında piyasa sürülen ve cover parçalardan oluşan “Labor Of Love” albümünden sonra oluşmuştur. Albüm, İngiltere listelerinde 1 numaraya ve Amerika Billboard Top 200 listesinde 8 numaraya oturmuştur. Grubun unutulmaz parçası “Red Red Wine” (orijinali Neil Diamond’a ait olan) bu albümde yer almaktadır.

Grubun tüm dünyadaki en başarılı çıkışı ise bir Elvis Presley ballad’ı olan “ I can’t help falling in love with you” parçasına yaptıkları coverla olmuştur. Sharon Stone’un başrolünü oynadığı Sliver filminin soundtrack’i olan parça Avrupa ve Amerika’da 1 numaraya oturmuştur.

Ali Campbell
Dünyaca ünlü UB40 grubunun solisti olan Ali Campbell, İngiltere’nin en seçkin ve tanınmış seslerindendir. Tüm dünyada 60 milyonu aşkın album satışı, dünya çapında 1 numaraya oturmuş single’lar ve 24 stüdyo albümüyle uluslararası bir üne ve başarıya kavuşmuştur.

Bir jenerasyon, "One In Ten”, ”Red Red Wine”, “Don’t Break My Heart” ve “Can’t Help Falling In Love” gibi klasikleri Ali Campbell’in bağımlılık yaratan vokalleriyle dinleyerek büyümüştür. 2007 Ekim ayında yayınladığı solo albümüyle İngiltere müzik listelerinde ilk 10’a giren Ali bu albümüyle altın plak ödülü kazanmıştır.

2008 Ocak`ında, UB40 grubuyla geçirdiği 28 yıl sonrasında yönetim ile düştüğü anlaşmazlıklardan dolayı grup ile yollarını ayırmıştır. Ali’nin gruptan ayrılığını, UB40’nin klavyecisi olan Mickey Virtue’nin ayrılığı izlemiştir. Mickey Virtue şu anda Ali’nin yeni grubunun bir üyesidir. Geçtiğimiz 18 ay boyunca Ali ve grubu Avustralya’dan Avrupa’ya Afrika’dan İngiltere’ye tüm dünyayı turlamıştır.
www.matine216.com

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu