Aydan Esinlenilen Tasarım

Aydan Esinlenilen Tasarım

Alışveriş Alışveriş Rehberi Aydan Esinlenilen Tasarım

Tarihler: 23 Temmuz 2019 Salı ~ 23 Temmuz 2019 Salı

Firma: Omega

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 23, 2019 ~ Tem 23, 2019

Bekleyiş sona erdi! Bu yılın başında İsviçreli saat üreticisi OMEGA, ikonik Calibre 321’in uzun zamandır beklenen geri dönüşünü ilan etmişti. Marka bugün, Apollo 11’in aya inmesinin 50. yıldönümünde, kalbinde Calibre 321’in yattığı ilk yeni Speedmaster Moonwatch’u saat severlerin beğenisine sunmaktan gurur duyuyor.

Şık ve girift tasarımıyla tanınan orijinal Calibre 321, 1957 yılında OMEGA Speedmaster modelinde ilk kullanılan mekanizmaydı. Bu efsane kalibre aralarında Speedmaster ST 105.003’ün (NASA tarafından test edilip uygunluğu kabul edildikten sonra astronot Ed White tarafından ilk Amerikan uzay yürüyüşünde takılmıştı) ve Speedmaster ST 105.012’nin (21 Temmuz 1969’da ay üzerinde takılan ilk saat)bulunduğu çeşitli uzay yolculuğu modellerinde kullanıldı. Bu çalışmaya tahsis edilen bir atölyede gerçekleştirilen kapsamlı araştırmalar ve geliştirmelerden sonra Calibre 321, orijinal özelliklerine paralel olarak bugün tekrar doğdu.

Saat tutkunları, yeni Speedmaster Moonwatch 321 Platinum’un safir cam arka kapağından yeniden yapılandırılan mekanizmayı görebilecekler. Modelin adından da anlaşılacağı üzere, kronograf, altın kullanılan özel bir platin alaşımından (Pt950Au20) yapılan, 42 mm çapında matlaştırılmış ve cilalı bir kasaya sahip. Kasa tasarımında, kıvrımlı boynuzlara sahip 4. jenerasyon asimetrik Speedmaster kasadan esinlenildi ve bu yeni kasa platin tokalı siyah deri bir kayış üzerinde sunuluyor. Ayrıca, bu heyecan verici yeni model Speedmaster’ın meşhur beyaz mine takimetre ölçeğiyle birlikte siyah seramikten bir bezele sahip.

Speedmaster Moonwatch 321 Platinum tabii ki keşfedilecek birçok başka cazip özelliğe de sahip. Oniksten yapılan basamaklı kadran koyu siyah rengiyle, aralarında 18 ayar beyaz altından indeksler ve ibrelerin de (merkezi kronograf saniyesi ibresi hariç) bulunduğu diğer malzemelerle mükemmel bir uyum yaratıyor. Yeni modelin göze çarpan diğer bir özelliği de, göktaşından yapılan üç alt kadranı.

Speedmaster’ın ay tarihçesine bir övgü olarak OMEGA bu kadranlar için aydan alınan gerçek göktaşı parçaları kullandı ve böylelikle ay üzerinde takılan tüm Speedmaster saatlere güç vermiş olan Calibre 321 ile gerçek bir bağ yarattı.

Hem ayın hem de Moonwatch tarihçesinin gerçek bir parçasını bileğinde taşımak isteyen hayranlar için bu kronograf dilek listelerinin en üst sıralarında yer almalı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT