Daha Geniş, Parlak Lens Ve Dahili Vizörle Daha Fazla Çekim Gücü

Alışveriş Alışveriş Rehberi Daha Geniş, Parlak Lens Ve Dahili Vizörle Daha Fazla Çekim Gücü

Tarihler: 24 Temmuz 2014 Perşembe ~ 24 Eylül 2014 Çarşamba

Firma: Sony

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 24, 2014 ~ Eyl 24, 2014

Sony’nin Cyber-shot™ ailesine yeni eklenen üyesi RX100 III, küçük boyutuna sığdırdığı büyük özellikleri ile profesyonel çekim kalitesini kompakt bir makinede sunuyor. Cyber-shot™ RX100 III, parlak, geniş açılı ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8 lens, ZEISS®T* kaplamalı, net, gizlenebilir OLED Tru-Finder™ vizör, 20,1 efektif megapiksellik arka aydınlatmalı 1.0-tip Exmor R™ CMOS sensör ve güçlü BIONZ X işlemci, XAVC S desteği ile 50 Mbps yüksek bit hızlı Full HD video çekimi, kolay özçekimler için eğilebilir LCD ekranı ve 4K fotoğraf çekimi gibi özellikleriyle kullanıcıların vazgeçilmezi olacak.

Sony, kaliteli görüntüleme imkânına ve kolay taşınabilirliğe değer veren fotoğrafçıların vazgeçilmezi olan popüler Cyber-shot™ RX100 ailesine yeni bir üye daha ekledi.

Hafiflik ve güzel bir görünüm sağlamak için dayanıklı, taşıması kolay, alüminyumdan yapılan Cyber-shot™ RX100 III, öncüllerinin büyük beğeni toplayan şöhretinden güç alıyor. Daha da geliştirilen lens ve hızlı görüntü işlemci, tümü gerçekten de cebe sığacak boyutlarda olan şık bir sabit lensli fotoğraf makinesinde yer alan ZEISS® T* kaplamalı gizlenebilir OLED Tru-Finder™vizör, geliştirilmiş video özellikleri ve 180 derece eğilebilir LCD ile tamamlanıyor.

Daha fazla yaratıcılık için esneklik

Hiç olmadığı kadar parlak ve geniş olan ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm F1.8-2.8 lens, uçsuz bucaksız manzaralardan anlamlı portrelere kadar her şeyi yakalıyor. Telefoto ucundaki büyük F2.8 maksimum diyafram açıklığı sayesinde, nesneler arka plandaki pürüzsüz bokeh üzerinde mükemmel netlikte görünüyorlar. Lensin etkileyici ışık toplama gücü, hızlı hareket eden konuları dondurmak için daha yüksek deklanşör hızlarına da imkân veriyor. Dahili 3 kademe (1/8) Yoğunluk filtresi bol güneşli dış mekan veya özellikle bulanıklaştırılan hareketli su çekimlerinde yaratıcılığınızda daha esnek olmanızı sağlamakta.

Cyber-shot™ RX100 III’e yapılan bir diğer ekleme ise, kullanıcıların heyecanla beklediği, fotoğraf makinesini gözünüze tuttuğunuzda parlak, detaylı izleme sunan yüksek kontrastlı gizlenebilir OLED Tru-Finder™ vizör. Vizörün optik yüzeyleri arasında, yansımayı önemli ölçüde azaltan ve köşeden köşeye olağanüstü netlik sunan bir ZEISS® T* kaplama da bulunuyor. Aynı zamanda, vizör ile monitör arasında otomatik geçiş imkânı veren kullanışlı bir göz sensörü de bulunuyor.

Exmor R CMOS görüntü sensörü ile net görüntüler

Detaylarla dolu fotoğraflardan canlı Full HD videolara kadar, her şey yeni fotoğraf makinesinin 20,1 efektif megapiksellik 1.0 tip arka aydınlatmalı Exmor R CMOS görüntü sensörü sayesinde son derece net görünüyor. Diğer kompakt fotoğraf makinelerindekinden çok daha büyük olan sensör, harika arka plan defocus efektlerine sahip fotoğrafların yanında videolarda da kilit bir rol oynuyor.

Düşük ışıklı ortamlarda mükemmel hassasiyet ve düşük gürültü sunan sensör, Sony’nin en son nesil BIONZ X işleme motoru ile tamamlanıyor. Önceki modelden üç kat daha hızlı olan sensör, ince detaylı dokuların yeniden üretimi için detay üretme teknolojisine, küçük diyafram açıklıklarında gelişmiş kalite için dağılma azaltma teknolojisi ve loş iç mekanlarda ve gece çekimlerinde netliği koruyan alana özel gürültü giderme özelliğine sahip.

XAVC S formatından HD video kaydı

BIONZ X işlemcinin hızı da heyecan verici yeni video özelliklerine imkân veriyor. Cyber-shot™ için bir ilk olarak, RX100 III daha etkin olan XAVC S formatını destekliyor. Profesyonel XAVC standardına dayanan format, en yoğun, son derece hareketli sahnelerde dahi bozulma ve gürültüyü en alt düzeyde tutarak, 50 Mbps’ye varan hızlarda nefes kesici Full HD video görüntüleri kaydediyor. Bir golf vuruşunu, korttaki servisi veya balerinin atlayışını en ince detaylarına kadar kaydetmek isteyenler, HD görüntüler artık Sony’nin PlayMemories Home gibi bir uygulama üzerinden kusursuz yavaş çekim yeniden oynatımlar için XAVC S modunda saniyede 100 kare olarak[1][i] kaydedebiliyor.

Fotoğraf makinesindeki sarsılmanın etkilerini en aza indiren Akıllı Aktif Mod sayesinde, elde çekilen video görüntülerini izlemek daha da büyük bir keyif haline geliyor. Kadraj analiz teknolojisi ve 5 eksenli sabitleme ilk defa RX100 serisinde bir araya getirilerek yürürken yaptığınız elde çekimlerde dahi daha sarsıntısız videoları güvence altına alıyor.

Fotoğraflar 4K televizyonlarda görüntülenebiliyor

Yeni eklenen 4K fotoğraf çıkışı ise fotoğrafların 4K televizyonlarda görüntülenmesine imkân veriyor. Yüksek çözünürlüklü görüntüler HDMI veya Wi-Fi üzerinden aktarılabilirken Triluminos Colour® desteği ise uyumlu BRAVIA TV modelleri üzerinde zengin ton ve dokuları güvence altına alıyor.

Fotoğraf makinesi, oldukça küçük boyutuna rağmen, Sony’nin profesyonel video kameralarının birçok video fonksiyonunu miras olarak alıyor. Makinenin sahip olduğu HDMI çıkışı, Full HD çekimlerin harici bir kayıt cihazında saklanmasına imkân veriyor. LCD üzerinde ve vizördeki ‘Zebra’ desenlendirme sahnedeki en parlak alanları belirlemenize yardımcı olurken çift video kayıt özelliği de[2][ii] yüksek kaliteli AVCHD /XAVC S dosyaların yanı sıra MP4 formatlı küçük dosyaları da saklıyor.

Özçekim yapmak artık daha zahmetsiz

Özçekim meraklıları, aynı zamanda aşağıdan veya yukarıdan çekim yapmak için de birebir olan ve kol mesafesinden portreleri zahmetsizce çekmek için artık 180 derecelik dönme açısına sahip çevrilebilir 3.0-tip Xtra Fine LCD’yi de memnuniyetle karşılayacaklar.

RX100 ailesinde ilk defa piyasaya sürülen PlayMemories Camera Apps, gitgide büyüyen ücretsiz ve ücretli uygulama yelpazesi ile fotoğraf deneyiminizi daha da geliştiriyor. Yaratıcı efekt ve filtre, araç ve diğer seçenekleri ile fotoğraflarınızı kolaylıkla geliştirirken entegre NFC/ WiFi bağlanabilirliği de rahat müşteri deneyimini güvence altına alıyor.

Fotoğraf meraklıları, mükemmel görüntüyü ortaya çıkartmak için sağlanan gelişmiş manuel kontrol olasılıklarının kıymetini bilecekler. Yeni özel düğmeye veya kontrol kadranına çekim tarzlarına uygun fonksiyonlar atanabiliyor. Kontrol halkası ve fonksiyon düğmesi de, sıklıkla kullanılan ayarlara sıkıntı yaratmadan erişim için kişiselleştirilebiliyor.

2014 Temmuz ayında Türkiye’de satışa sunulan RX100 III 2499 TL tavsiye edilen satış fiyatı ile fotoğrafseverlerin beğenisine sunuluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT