Diyarbakır Kalesi Vazo

Diyarbakır Kalesi Vazo

Alışveriş Alışveriş Rehberi Diyarbakır Kalesi Vazo

Tarihler: 16 Mayıs 2018 Çarşamba ~ 16 Temmuz 2018 Pazartesi

Firma: Paşabahçe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2018 ~ Tem 16, 2018

Paşabahçe Mağazaları, tarih ve sanatseverleri Türkiye’nin tarihi ve kültürel varlıklarına yer verdiği ‘Camda Dünya Mirası’ koleksiyonu ürünleri ile bir araya getiriyor. UNESCO tarafından koruma altına alınan eserlerden oluşan koleksiyonda Diyarbakır Kalesi Vazo ön plana çıkıyor.

Paşabahçe Mağazaları, “Camda Dünya Mirası” koleksiyonu ile muazzam bir kültürel bir mirasa sahip olan Türkiye’nin eşsiz değere sahip eserlerini gün yüzüne çıkarıyor. M.Ö. 3 binlere dayanan tarihi, Helen, Latin, Süryani, Ermeni ve Arap dillerindeki yazıtlarla Anadolu’da iç içe geçmiş uygarlıkların varlık gösterdiği Diyarbakır Kalesi üstün evrensel değere sahip bir kültür varlığı.

Binlerce yıldır kaleyle bağlantısı olan Hevsel Bahçeleri ise Assurlular’dan günümüze, şehrin yiyecek ihtiyacını karşılayan önemli bir doğa alanı özelliğini taşıyor. Kalenin surları, kente egemen olan uygarlıkların izlerini taşıyan oyma, kabartma ve motiflerin yanı sıra onu bir kuşak gibi çevreleyen yazıtlarla bezeli.

1208 yılında Artuklu Hükümdarı Melik Salih Memduh tarafından inşa edilen ve Diyarbakır Kalesi’nin en önemli burçlarından biri olan Yedi Kardeş Burcu’nda yer alan çift başlı kartal ve kanatlı aslan kabartmalarının yer aldığı Diyarbakır Kalesi Vazo, el imalatı amber camdan üretildi. Üzerindeki rölyef desenlerin tümü, altın yaldız kullanılarak dekorlandı.

2013 senesinde UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri, 2015 senesinde ise Dünya Mirası olarak tescil edildi. Üretimi 2.000 adetle sınırlı olan Diyarbakır Kalesi Vazo Paşabahçe Mağazaları’nda tarih ve sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT