Dünyada Ayak İzin Kalmasın

Alışveriş Alışveriş Rehberi Dünyada Ayak İzin Kalmasın

Tarihler: 30 Haziran 2015 Salı ~ 30 Ağustos 2015 Pazar

Firma: UNDO

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 30, 2015 ~ Ağu 30, 2015

Ekolojik bağcık UNDO ile ayakkabınızın üretimi sırasında doğaya salınan karbonu sıfırlamanız mümkün.

Bir çift spor ayakkabının üretimi, nakliyesi ve satışı sırasında doğaya 13,5 kilogram karbondioksit yayılıyor. Bu 100 watt’lık bir ampül 1 hafta yanarsa, o elektriğin üretimi için santrallerden salınan karbon miktarına eşit. İstanbul ve New York merkezli UNDO Labs tasarım stüdyosu tarafından geliştirilen UNDO Bağcıkları tüketiciye bir çift spor ayakkabı alırken katkıda bulunduğu bu süreci doğa lehine çevirme fırsatı veriyor.

UNDO Bağcıklarını tercih edecek tüketiciler satışta bağcıkla birlikte ortalama bir ayakkabının karbon ayak izini silecek kadar karbon kredisi de satın almış oluyor. UNDO Labs’in kurucu ortağı Kerem Alper tasarım fikrinin ‘'ayakkabı üretimiyle ilgili tekniklerin ve yöntemlerin kısa vadede değişmesinin mümkün olmadığı’' gerçeği üzerinden geliştirdirlerini söylüyor. ‘'Biz de ayakkabıya bir yan ürün tasarlayarak yeni bir süreç geliştirmek istedik'’ diyen Alper projenin isminin de çıkış mantığından doğduğunu; tüketici tercihleri nedeniyle doğaya salınan karbonun sıfırlanması, bir anlamda ‘'geri alınması’' yani ‘'UNDO’' yapılması olduğunu belirtiyor.

Bağcıklardaki Mıknatıs Apple’ın Tasarımcısından
UNDO Labs’in üç kurucu ortağı bulunuyor: Markafoni’nin kurucusu Sina Afra, Can Özinci ve disiplinlerarası tasarım ve inovasyon studyosu ATÖLYE Labs.

Projenin misyonunun, ürün tasarımının ve marka yaratım sürecinin tüm aşamalarında ürün tasarımı, etkileşim tasarımı, çevre bilimi ve mühendislik alanlarında deneyimli disiplinlerarası ATÖLYE Labs ekibi çalıştı. UNDO Bağcıkların en öne çıkan özelliklerinden olan mıktanıslı uç fikri, 7 sene Apple’da sistem tasarımları ve inovasyon yöneticisi olarak görev yapan ve kullandığımız ürünlerde 40’ın üzerinde patenti bulunan ATÖLYE Labs kurucularından mühendis ve tasarımcı Ulrich Barnhoefer’a ait. Mıknatıslar birbirine geçerek bağcığın kolayca değiştirilebilmesini sağlıyor.

Ürünün tasarımcısı Bilge Nur Saltık’a göre uçları birleştirilen ve üç fiyonk görünümünde olan UNDO’lar, aynı zamanda ‘kapalı devre’ mantığından hareketle sürdürülebilir bir yaşam tarzını da sembolize ediyor.

UNDO Bağcıklara Kitlesel Destek
Şu anda 3 farklı boyu ve 20'den fazla renk seçeneği bulunan UNDO bağcıklar ilk olarak New York'daki butik dükkanlarda satışa sunulacak.

Aynı zamanda online olarak dünyanın her noktasından satın alınabilecek olan bağcıklar ve ekibin geliştireceği yeni ekolojik projeler için yatırımcı ve tasarımcılar kitlesel fonlama sitesi Kickstarter’da da bir kampanya başlattı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT