Dyson’la Saçınız Güneş Gibi Parlasın!

Dyson’la Saçınız Güneş Gibi Parlasın!

Alışveriş Alışveriş Rehberi Dyson’la Saçınız Güneş Gibi Parlasın!

Tarihler: 03 Haziran 2021 Perşembe ~ 03 Ağustos 2021 Salı

Firma: Dyson

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2021 ~ Ağu 3, 2021

Denizi, kumu, güneşi ve güzel enerjisiyle yılın en beklenen mevsimi yaklaşırken, güneş ışınlarının mucizevi yaşam enerjisi saçlar için tehlikeli olabiliyor. Mevsim geçişlerinden etkilenen saçlar; güneşin zararlı ultraviyole ışınları, deniz suyu ve havuzun klorlu suyu gibi etkenlerle yıpranarak hasar gördüğünden, yazın saç bakımı büyük önem taşıyor.

Yaz aylarında saç sağlığını korumak neden önemli?
Yaz tatilinden önce saçlara boya, röfle ve balyaj gibi işlemler yaptırmak saç tellerinin incelerek zayıflamasına yol açıyor. Bu tarz işlemler güneş ışınlarının zararlı etkilerinin saçta daha yoğun bir şekilde hissedilmesine neden olurken; saç ve saç derisi daha hızlı kuruduğundan, uygun bakım ürünlerinin kullanılması gerekiyor.

Güneşin zararlı ışınları saça rengini veren melanin bileşeninin ve saçta bulunan bazı proteinlerin yapısını bozuyor. Böylelikle saç daha çabuk etkilenerek kuruyor ve zayıflıyor. Güneşten kuruyan saçlar deniz ya da havuz suyuna maruz kaldığında daha fazla yıpranıyor ve vitaminsiz kalıyor.

Saç hasarı, en basit şekliyle, saçımızın kalbi korteks bölgesinin kalkanı olan kütikül tabakasının zarar görmesi anlamına geliyor. Bu tabakanın hasar alması sonucunda saçlar dökülmeye, cansız görünmeye ve elektriklenmeye başlıyor. Yüksek ısı, perma veya saçın rengini açtırmak gibi kimyasal işlemler, saçı havluyla kurutmak veya taramak gibi mekanik işlemler, güneş ve UV ışınları, deniz ve havuz suyu gibi faktörler saçın bu tabakasının hasar görmesine neden oluyor. Saçın gördüğü hasarı ve sene içinde zayıflamasını da göz önüne aldığımızda, uzaması 2’den 6 yıla kadar sürüyor. Bu nedenle saçlarınıza mümkün olduğunca özen göstermeye ve zarar veren faktörlerden kaçınmaya dikkat etmelisiniz.

Tüm bu yıpratıcılara ek olarak, Dyson mühendislerinin de keşfettiği gibi, 150 derecenin üzerindeki aşırı ısı saçın yapısında geri dönüşü olmayan değişiklikler yaratıp saçın güçsüzleşerek kırılmasına, sağlıksız ve mat görünmesine neden oluyor. Doğru teknolojiyi birkaç kullanışlı ipucu ve püf noktasıyla birleştirdiğinizde, saçınıza kalıcı sağlığı ve hak ettiği parlaklığı vermeniz oldukça kolay.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT