Efsanevi Güzellik Büyüleyici Semboller İle Buluşuyor

Efsanevi Güzellik Büyüleyici Semboller İle Buluşuyor

Alışveriş Alışveriş Rehberi Efsanevi Güzellik Büyüleyici Semboller İle Buluşuyor

Tarihler: 05 Ekim 2016 Çarşamba ~ 05 Aralık 2016 Pazartesi

Firma: Freywille

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 5, 2016 ~ Ara 5, 2016

FREYWILLE, eski çağların tarihinden esinlenerek mistik sembolizm, detaylı tasarım ve çarpıcı renkler ile Antik Mısır’ın büyüleyici dünyasına sizleri götürüyor.

Dr. Wille’nin Mısır kültürüne olan büyük ilgisi, 1991 yılı gibi erken sayılabilecek bir zamanda, dünya çapında büyük bir popülerlik kazanan ve birçok tasarımla renklenen bir koleksiyonun esin kaynağı oldu. 65nci yıl şerefine, FREYWILLE tasarımcıları, Pharaoh-Firavun Koleksiyonu’na Firavunlar çağından yeniden esinlenerek iki yeni tasarım ekledi; Tutanchamun ve Luxor

Tutanchamun
1922 yılında keşfedilen Firavun Tutankhamun’un mezarındaki etkileyici eşyalar ve eşi benzeri olmayan hazineler, yeni bir sembolik tarzın esin kaynağı olmuştur. Parlak turkuaz, koyu kraliyet mavisi ve parlak kırmızıdaki dışavurumcu renkler, Tutankhamun zamanındaki değerli ve dekoratif biblolara işlenen yarı değerli taşlar olan turkuaz, lazuli ve akik taşını akıllara getirmektedir. Firavunun meşhur ölüm maskesinin soylu altın tasarımı ve kontürleri, altın varak ile süslenmiş mezar taşlarını andırır. Zengin Mısır kültüründen alınan ilham ile nazarlık olarak kullanılan scarabeus ve zarif nilüfer çiçeği gibi mistik semboller, her bir parçaya özel bir ayrıntı ve anlam kazandıran azami aşk ile mücevherlere aktarılmıştır.

Detaylı araştırmaların ardından, Mısır’ın sembolizm ve alegori zenginliğini antik-oryantal bir tat ile günümüz lüks mücevherciliğine uyarlayan anlam dolu bir koleksiyon yaratılmıştır. Zarif bir sonbahar mevsimi için, bu koleksiyon, sıcak kum renkleri ve canlı kırmızı gölgeler ile yer alıyor.

LUXOR:
Birçok piramidin bulunduğu Dashur, son derece nadir bulunan hazinelerin kaynağıdır! 1895 yılında, 12nci hanedandan Antik Mısır prensesi Chnumet’in o zamana kadar dokunulmamış olan mezarı keşfedildi. Burada, Mısır'da şimdiye kadar keşfedilen en iyi mücevherlerden bazıları ortaya çıktı; bunlar arasında bulunan en eski mineli mücevher olan prensesin eşi benzeri olmayan hükümdarlık tacı bulunuyordu.

Zarif rozetler ve ince zambaklar, asalet ve kadınlık sembolü, tasarımın ana konusunu oluşturmaktadır. Farklı renklerde stilize edilmiş yelpazeler mücevher parçalarını süslemekte ve onurlu, güçlü bir kadın olan Prenses Chnumet’in tarihteki konumunu sembolize etmektedir.

Mineli tasarımdaki parlak akik ve kızıl tonlar Antik Mısır ritüellerinde kırmızının önemini ortaya koymaktadır. Pharaoh’un evlatları purpura yapmak sureti ile kendilerini süslerlerdi bu da günümüz makyajının temeli olarak görülmektedir.

Oldukça müstesna olan bu tasarım; kadınlığı, ihtişamı ve antik güzelliği yaşatmaktadır. Altın dönemine uygun olarak, tasarım, ustaca bir araya getirilen koyu kırmızı ve açık mavi tonlarda “timeless nude” renk paletinde ışıldamaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT