Kadıköy’ün Işıltısı Pandemi Sürecinde Moral Kaynağı oluyor

Kadıköy’ün Işıltısı Pandemi Sürecinde Moral Kaynağı oluyor

Alışveriş Alışveriş Rehberi Kadıköy’ün Işıltısı Pandemi Sürecinde Moral Kaynağı oluyor

Tarihler: 17 Aralık 2020 Perşembe ~ 17 Ocak 2021 Pazar

Firma: Potlaç Dükkan

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2020 ~ Oca 17, 2021

Kadıköy sokakları yeni yıla sayılı günler kala rengârenk ışıklar ve dev heykel süslemeleri ile pandemi sürecinden bunalanlara moral kaynağı oluyor. Ayrıca İstanbul’u sanat ve ışıkla buluşturan İstanbul The Lights Festivali de Kadıköy’ü aydınlatıyor.  

Kadıköy Belediyesi, yeni yıla sayılı günler kala Kadıköy’ün sokaklarını görsel bir şölene çevirdi. Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan bu zor günlerde bir nebze moral olsun diye sokaklar rengârenk ışıklarla süslenirken, yılbaşı temalı dev heykeller de Kadıköy’ün sokaklarında yerini aldı.  Bağdat Caddesi, Tarihi Çarşı, Bahariye Caddesi, Altıyol Boğa ve Kadıköy’ün daha birçok noktasında kardan adam heykelleri, rengarenk ışıklarla süslenmiş çam ağacı heykelleri, yılbaşı pastası, yılbaşı topları, bir birinden renkli hediye paketleri gibi süslemelere rastlamak mümkün. 

SANAT IŞIKLA BULUŞUYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mecra ve tanıtım desteği sağladığı, Çağdaş İstanbul Vakfı tarafından İstanbul genelinde hayata geçirilen İstanbul The Lights Festivali’nin eserleri de Kadıköy’ü aydınlatıyor. İstanbul’u dev bir dijital sanat platformuna dönüştürecek festival 3 Ocak’a kadar İstanbul’un çeşitli ilçelerinde sürecek. Uluslararası tanınmışlığı olan Güvenç Özel, Ouchhh ve Memo Akten gibi dijital sanatlar alanında üretim yapan 53 sanatçının eserleri 59 farklı noktada sergileniyor. Festival kapsamında Kadıköy Bağdat Caddesi’ne yerleştirilen Ouchhh’un 6 metre yüksekliğindeki AI MONOLITH dijital heykeli LED ekranların bir araya gelmesinden oluşuyor. Festivalin Kadıköy uygulamaları başlıca: Bağdat Caddesi’nde kurulan Al Monolith Heykeli civarında kurulan 6 adet ışıklandırma kemeri;  Caddebostan, Bostancı, Kadıköy Meydanı, Yoğurtçu Parkı noktalarında artırılmış gerçeklik heykelleri ve Moda’da 4 bina cephesine illüstrasyon şeklinde olacak. Ayrıntılı bilgiye İstanbul The Lights’ın web sayfasından ulaşılabilir.

POTLAÇ KADIN GİRİŞİMİ DE YILBAŞINA HAZIR
Kadıköy Belediyesi’nin destek verdiği Potlaç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde de kadınlar el emeği ürettikleri yılbaşı hediyeleri ile yılbaşına hazır. Feneryolu Mahallesi’nde bulunan Potlaç Dükkan’da yeni yılda sevdiklerine hediye almak isteyenler için özel tasarım keçe, ahşap, resim, seramik, takı, amigurumi, bez bebek, miyuki, kanaviçe, cam gibi bir birinden renkli hediyelik ürünler bulmak mümkün. 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT